Must read

Must read: Scherpe rally dreigt

Plus: Shortselling is vooral link, Chinese goed-nieuws-show, beloofde volatiliteit nergens te bekennen, en méér.

Shortselling is even gehaat als riskant
Waarom nog shortsellen? De beleggingsstrategie levert vooral hatelijke reacties op en blijkt bovendien uiterst riskant. “Het verlies is potentieel onbeperkt.” Zeer boeiend verhaal.

Dat was de Chinese landing
Lees ook: het optimististische Chinaverhaal van Chi Lo, econoom Greater China van BNP Paribas Asset Management. “De Chinese financiële markten hebben veel potentie. De Chinese economie is inmiddels de nummer twee van de wereld, maar dat is niet terug te zien in de portefeuilles van internationale beleggers. Er is nog een hele inhaalslag te maken. China is de grootste economie ter wereld die zo sterk hervormt. Dat is de belangrijkste reden waarom ik zo positief ben.”

Aandelen blijven vliegen
Want zo gaat de analyse van Ken Fisher: "Het geheim van de meewind voor aandelen heet in de VS net als in Nederland en Europa: impasse. "Aandelen uit ontwikkelde landen doen het slecht als de overheid zich ermee bemoeit, omdat wetgeving de spelregels verandert. Daardoor komen winnaars en verliezers uit de bus en wordt het nemen van risico ontmoedigd. Een impasse beperkt het risico doordat de overheid niet veel kan uitrichten, wat goed nieuws is voor aandelen." Lees hier het hele verhaal.

Larry vreest scherpe aandelenrally
Ceo Larry Fink van Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, vreest geen meltdown van de beurs maar een meltup. Reden? Er is nog zoveel geld in cash. Als dat naar de beurs gaat...

"A meltup is often defined as a sharp and unexpected rise in the price of an asset class, driven largely by a stampede of investors who are more concerned about missing out on a big up move than by improving market fundamentals. Melt-ups are often followed by sharp market setbacks."

Actief versus passief beleggen
De IEX Fonds 40 Index (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's) blijven dicht bij elkaar. Actief blijft aan kop.

Waar is de beloofde volatiliteit?
Vooral de rust op de valutamarkt is volgens Lukas Daalder raadselachtig.

Goldman Sachs: Trump wint verkiezingen 2020
De sterke Amerikaanse economie maakt het voor tegenstanders lastig een tweede termijn van Trump te voorkomen. En dan is er nog iets. Voor aandelenbeleggers zou dat goed nieuws zijn, aldus Nobelprijswinnaar Robert Shiller.

Beleggers rekenen op blijvend lage Europese inflatie

Wat doet Q1?
RTL Z over de (Nederlandse) eerste kwartaalcijfers. Filmpje.

ABN AMRO vreest een handelsoorlog met de VS

De vier beleggingslessen van het Orakel van Boston. Wie?

Blijf weg van Japanse banken!
Archie Ciganer, portefeuillebeheerder van het T. Rowe Price Japanese Equity Fund, heeft weinig op met Japanse banken. "De negatieve rentes, de felle concurrentie, de structureel lage kredietgroei tasten hun inkomsten aan." En er zijn nog meer problemen.

ING verhuist naar Duitsland?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente