Must read

Must read: Dit kost Brexit Britse bedrijven

Hoe HSBC, RBS en AstraZeneca diep in de buidel tasten. Plus; waarom komen er niet meer fintechs naar de beurs en de Fed inzet van politieke partijen.

China is nu verplichte kost
Chinese aandelen en obligaties zijn verplichte kost voor beleggers wereldwijd, net als de spinazie die ik vroeger van mijn moeder moest eten. Alleen betwijfel ik of Chinese kost voor iedereen even gezond is, schrijft Mary Pieterse-Bloem.

In crisistijd is liquiditeit veel belangrijker
In crisistijd moeten beleggers vaker terugvallen op hun vermogen. Daarmee neemt het belang van liquiditeit sterk toe.

Actief versus passief beleggen
De IEX Fonds 40 Index (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's) doen nog steeds haasje over qua rendement. 

Geen harde Brexit

Dit kost Brexit Britse bedrijven
HSBC, RBS en AstraZeneca tasten diep in de buidel.

Het is de omgekeerde wereld

AFM: Keuzevrijheid niet goed vormgegeven bij variabele dc-uitkeringen Verzekeraars bakenen hun doelgroep bij variabele uitkeringsproducten onvoldoende af, concludeert de AFM na onderzoek. Bij keuzevrijheid in het nieuwe stelsel zijn daarom voldoende waarborgen nodig.

Waarom komen er niet meer fintechs naar de beurs?
Er zijn genoeg zogenoemde unicorns.

Wordt de Fed inzet van een partijenstrijd?

Chinezen moeten stapje terug doen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus