Must read

Must read: Allemaal in de olie

Olieprijs staat lekker hoog, beleggers kijken verder dan Brexit en nee, het is niet die dure koffie die uw pensioenplan verpest.

ECB zit in de wachtstand
Als 2020 of 2021 een recessiejaar wordt, wil geen enkele centrale bank herstel na een recessie met renteverhogingen in de kiem wil smoren, en dan duurt het tot voorjaar 2023 voordat de nieuwe ECB-president de rente zal verhogen naar 0,25%, aldus Edin Mujagic.

Kempen Global High Dividend Fund: Op jacht naar dividend
Volgens Kempen zijn de waarderingen van wereldwijde aandelen per saldo aan de hoge kant. Voor het Kempen Global High Dividend Fund draait echter alles om dividend. “De resultaten bewijzen dat onze dividendstrategie in de meeste marktomstandigheden blijkt te werken.”

Lipper Fund Awards: ASR Euro Staatsobligatie Fonds
Het ASR Euro Staatsobligatie Fonds belegt hoofdzakelijk in overheidsobligaties binnen de Europese Monetaire Unie. Top-down wordt gebruik wordt gemaakt van macro-economische analyses om te anticiperen op rente-, curve-, inflatie- en creditspreadbewegingen. Bottom-up wordt bepaald welke individuele obligaties interessant zijn.

Brexit weer uitgesteld

Wel meer beleggingen in het VK

Actief versus passief beleggen
De IEX Fonds 40 Index (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's) doen nog steeds haasje over qua rendement. 

Japanners stappen uit buitenlandse obligaties

VC-beleggers zijn helemaal niet zo contrair als ze zeggen
Kijk maar eens wie er rijk geworden zijn van Lyft. Dezelfde bekende namen.

Nee, het is niet die dure koffie die uw pensioenplan verpest
Als u daar al afhankelijk van bent, is er iets goed mis met uw plan.  

Olie is weer in vogue

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement