Must read

Must read: Geen Amerikaanse recessie

Plus: Nieuwe scherpe column van Marcel Tak, meer vraag naar hedgefondsen, onbegrijpelijke bitcoin-spike, en méér.

Pas op voor alarmgigantisme
Econoom Geert Noels vindt dat het kapitalisme last heeft van gigantisme. Maar volgens Marcel Tak zijn grote bedrijven een oplossing voor het consumptieprobleem van de lagere en middengroepen in de samenleving. Het benoemen van problemen is prima, maar laten we waken voor alarmgigantisme, vindt Tak.

Chinese goed-nieuws-show

Gouden eeuw voor disruptieve beleggingen
Vermogensbeheerders zien op de 30e verjaardag van het internet nog volop mogelijkheden om er geld mee te verdienen. Ontdekker Tim Berners-Lee maakt zich wel zorgen over datamisbruik, desinformatie, haat en censuur.

Actief versus passief beleggen
De IEX Fonds 40 Index (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's) zitten elkaar voortdurend op de hielen. De stand is weer gelijk.

Meer vraag naar hedgefondsen
Institutionele beleggers willen meer in hedgefondsen beleggen. Dat is de uitkomst van een groot onderzoek van JP Morgan Chase & Co. Vooral obligatie-oplossingen en beleggingen in Azië blijken populair.

Niemand begrijpt de bitcoin-spike

Jammer dat het hedgen van de dollar zo duur is

Vertrouwen in banken nog altijd zoek
Want volgens een derde van de werkende Nederlanders overtreden financiële bedrijven de wet vaker dan bedrijven of organisaties uit andere sectoren. Meer dan de helft (52,8%) is zelfs van mening dat mensen in de financiële sector wetsovertredingen goed verborgen kunnen houden. 

Geen Amerikaanse recessie op komst
Echt niet! Zolang de Fed niet verhoogt, is er niks aan de hand.

Pictet AM zet aandelen op verkopen
Doordat Pictet AM wél een recessie vreest, gaat het aandelenadvies naar verkopen. Dat advies geldt overigens niet voor aandelen opkomende markten en defensieve waarden.

U zoekt een financieel adviseur?
Dit zijn de vier eigenschappen die hij/zij moet bezitten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement