Must read

Must read: Twee verloren jaren

Plus: Professionele beleggers nog positiever over EM, bullmarkets zijn eng, low vol alleen is niet genoeg, en méér.

Twee verloren jaren
The City reageert op de laatste Brexitontwikkeling, het afschieten van de aangepaste versie van May's akkoord met de EU. Bekijk hier de Brexitblog van IEXProfs met de laatste Brexitontwikkelingen.

Detlef Glow: Stel duurzaam beleggen verplicht
Detlef Glow van Lipper verwacht dat de inzet van niet-financiële duurzaamheidsgegevens over niet al te lange tijd een verplicht onderdeel is van het beleggingsproces. Voor de Europese fondsverkoop zal het een zegen zijn. Voor het rendement waarschijnlijk ook.

Professionele beleggers nu nog positiever over opkomende markten
Op basis van tientallen professionele adviezen constateert Eelco Ubbels van Alpha Research dat professionele beleggers het nu vooral in de opkomende markten zoeken. Populairste sector is gezondheid. Staatsobligaties? Liever niet!

Pictet adviseert kortlopende Europese junk

Angstig omhoog
Waarom bullmarkets beleggers met angst vervullen.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? Na meer dan twee maanden handelen is de stand precies gelijk.

Nooit meer een Bond King
De tijd dat Bill Gross in zijn eentje de obligatiemarkt naar zijn hand kon zetten, is voorbij. Nu is een sterk team nodig om goede besluiten te nemen. Bill Gross is inmiddels met pensioen en ook de strategie van zijn voormalige fonds is flink aangepast. Zekerheid is het nieuwe motto.

Vertrouwen in banken gestegen
Voor het derde jaar op rij zijn meer Nederlanders de banken gaan vertrouwen. Met 42,8% van de Nederlanders weet de sector echter nog steeds niet de meerderheid van de bevolking achter zich te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van CBS naar het burgervertrouwen in de medemens en in instituties. Wie krijgen het meeste vertrouwen?

Low vol alleen is niet genoeg
In combinatie met de factoren value en momentum valt er voor low vol-beleggers pas echt alpha te behalen. Tenminste, als de transactiekosten niet uit de hand lopen.

Geluk of kunde?
Tijd vertelt of een belegger zijn rendement dankt aan kunde of geluk. Lees de uitgebreide studie.

Minder betalen is ook winst

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen