Must read

Must read: Alle landen in het groen

Alleen de ETF op Quatar heeft dit jaar geen positief rendement. Plus Facebook gaat voor privécommunicatie en Chinese toeristen geven minder uit.

Harde Brexit stuk verder weg
Het Britse parlement heeft sinds 27 februari meer invloed bij de besluitvorming rond Brexit. Dat steunt de pro-Europese krachten en maakt een harde Brexit minder waarschijnlijk, aldus Rabobank.

Fed én PBOC achter Aziatische obligatierally
Nog nooit stegen Aziatische (dollar)obligaties zo snel in zo’n korte periode als in de eerste twee maanden van dit jaar. En het beleggersenthousiasme is op meer gestoeld dan een minder agressieve Fed, aldus Bryan Collins van Fidelity International.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? Lekker hoor, 10% rendement.

Wat willen we nou?

Alle landen, behalve een, in het groen

Naleving Code Pensioenfondsen verbetert, diversiteit schiet nog tekort
De toepassing en naleving van de Code Pensioenfondsen gaat nog altijd vooruit, aldus de Monitoringcommissie. Wel zijn besturen nog steeds niet divers genoeg. Fondsen laten kansen liggen om vrouwen en jongeren te benoemen.

Facebook moet zich focussen op privécommunicatie
Ehh, het was toch een social network. Zuckerberg lijkt om.

Nieuwe anti-greenwashing regels
De EU heeft nieuwe afspraken gemaakt om greenwashing tegen te gaan

Een kijkje in de toekomst van AI
Hoe zal de AI-sector zich de komende vijftig jaar ontwikkelen?

Ojee, ze geven minder uit

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen