Must read

Must read: Blij met algoritmes

Plus: Standaard index volgen is geen goed idee, China houdt op met stelen, Yellen spreek zich uit, nog 23 dagen, en méér.

Indexlandschap is rijp voor disruptie
Passief beleggen is volgens Candriam een prima idee, maar liever niet in indices, waarvan de weging is gebaseerd op marktkapitalisatie, of die door de grote indexbouwers in de markt worden gezet.

Spannend! Wie wordt de opvolger van Draghi?

Prima, die algoritmes
"Algoritmes hebben de beurshandel wel veranderd. De kosten zijn lager en de handel is efficiënter geworden. Er is minder ruimte voor allerhande charlatans om hun graantje mee te pikken," aldus Martine Hafkamp in een column voor DFT.

Pictet AM kiest voor obligaties opkomende markten
De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet AM ziet steeds meer heil in staatsobligaties uit opkomende markten (EM). Pictet AM verhoogt het advies van dollargenoteerde EM-schuld van neutraal naar overwogen. Eerder werd deze stap al gezet voor EM-staatsobligaties in lokale valuta’s.

Vooral Europa biedt kansen
De inflatie is laag, de Fed is "on hold" en de ECB is nog niet eens begonnen met het verhogen van de rente. Vermogensbeheerder Paul Doyle van Columbia Threadneedle Investments ziet geen snel einde van de economische cyclisch. "Recessieangsten zijn overdreven." Enfin, koop aandelen.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? 

Zijn de gouden tijden voorbij?
Het is gedaan met het hoge groeitempo van de Nederlandse economie. Dit jaar komt die uit op slechts 1,5 procent. Moeten we ons zorgen maken? Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau, spreekt hierover met RTL Z.

Aan dynamiek geen gebrek

Einde Chinese diefstal?
China gaat technische know how wettelijk beschermen. Dat brengt het sluiten van een Amerikaans-Chinees handelsakkoord dichterbij.

Tik-tak. Nog 23 dagen. Wat gaat het worden?

Wel of niet herbalanceren?
Gewoon doen, zo toont onderzoek aan.

Yellen spreekt zich uit
Heerlijk interview met voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen, die ook kort stil staat bij de bemoeienissen van Trump met het Fed-beleid. Dat kan hij beter niet doen. "I doubt that he would even be able to say that the Fed's goals are maximum employment and price stability, which is the goals that Congress have assigned to the Fed. He's made comments about the Fed having an exchange rate objective in order to support his trade plans, or possibly targeting the U.S. balance of trade. And, you know, I think comments like that shows a lack of understanding of the impact of the Fed on the economy, and appropriate policy goals."

Help!

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen