Must read

Must read: Akkoord in zicht!

Plus: Europese waarde-aandelen kansrijk, waardering is key, vier fintechrisico's, blockchain nog in verkenningsfase, en méér.

De logische comeback van Europese waarde-aandelen
Beleggers in Europese waarde-aandelen deden de afgelopen jaren slechte zaken. Volgens Tom Buckingham van het JP Morgan Europe Strategic Value Fund is er geen reden deze aandelen nog langer te mijden. "Het waarderingsverschil tussen groei- en waarde-aandelen heeft extreme niveaus bereikt."

VS en China dicht bij handelsovereenkomst
De Verenigde Staten en China zijn volgens het ANP dicht bij een overeenkomst die de meeste Amerikaanse handelsbeperkingen op producten uit China kunnen opheffen. Reuters bericht er ook over maar dan met meer woorden.

Waardering is belangrijk
Wat Marketwatchcolumnist Mark Hulbert heeft geleerd van de beurscrachs in 2001 en 2008.

Blockchain zit nog maar in de verkenningsfase

Worden de verliezers van 2018 de winnaars van 2019?
In de laatste beleggingsupdate toont vermogensbeheerder ABN AMRO MeesPierson zich vooral positief over grondstoffen en opkomende markten.

AFM signaleert vier risico's met fintech
Het toenemend gebruik van (nieuwe) technologie en data biedt kansen voor financiële ondernemingen en voordelen voor consumenten, maar brengt ook risico’s met zich mee, aldus de AFM.

Sterke terugval Nederlandse economie,
maar dat is volgens ABN AMRO niet iets om grote zorgen over te hebben

Dat ligt anders voor Italië

Doorbraak in algenteelt is oplossing CO2-probleem?
"Algen kunnen jaarlijks 100 ton CO2 per hectare circuleren. Dat is veel meer dan gras, bos of tarwe kunnen doen. Alleen tropisch regenwoud verwerkt meer CO2." Daarnaast kan er op algen worden gereden en is het super gezond. RTL Z heeft het verhaal.

Hoe 1 miljoen dollar te beleggen?
Bloomberg belde rond en stelde een gevarieerd lijstje kansrijke beleggingen op.

Dreigend afstel Brexit leidt tot scherpe stijging pond
Valutahandelaar Joost Derks in DFT-column: "De zinspelingen van premier Theresa May en de stemming in het Lagerhuis op woensdagavond wijzen erop dat de kans op Brexit-uitstel snel toeneemt."

Oh jee, gaan Chinese aandelen weer bubbelen?

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? Het is dit jaar stuivertje wisselen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen