Must read

Must read: ECB moet niet overreageren

Vindt aanstormend lid Philip Lane. Plus verkoop Italiaans goud zorgt voor nieuwe problemen, en 210 miljoen treinreizen in China.

AXA IM optimistischer over Amerikaanse high yield
Het vierde kwartaal van 2018 presteerde de Amerikaanse high yieldmarkt beroerd, maar voor 2019 staan steeds meer seinen op groen. AXA IM rekent dit jaar op een coupon-like-rendement, wat met de hoge high yieldrentes zeer aantrekkelijk is.

Vast in Venezolaanse schuld. Is dat erg?
De liquiditeit van Venezolaanse staatsobligaties is door Amerikaanse sancties zo goed als opgedroogd. Obligatiehouders kunnen daardoor niet meer van hun stukken af. Maar is dat nu echt erg?

Emerging markets: Wel de lusten, niet de lasten
Grote koersbewegingen in opkomende markten zijn de prijs die beleggers in EM moeten betalen voor een hoger rendement op de lange termijn. Niet waar, zegt BlackRock.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor?

Vijf crowdfundtrends in 2019

Vermogensbeheerders: geen wapenfabrikanten in graadmeters
Meer dan 140 vermogensbeheerders en institutionele beleggers roepen indexbouwers op wapenfabrikanten uit hun belangrijke graadmeters te halen. Ze ondertekenden een maandag gepubliceerde open brief van de organisatie Swiss Sustainable Finance (SSF).

Gebrek aan baby's in China
Officieel is de eenkindpolitiek afgeschaft in China. Maar het loopt geen storm met geboortes, er is alleen maar vergrijzing.

ECB moet niet overdrijven
Dat zegt aanstormend ECB-lid Philip Lane. Hij vindt dat de ECB moet op elk cijfer moet reageren.

Even een treintje pakken

Twee miljard pond weg

Italiaans goud verkopen levert nieuwe problemen op

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen