Must read

Must read: De perfecte strategie

Plus: Sterk presterend Europafonds, alternatives leveren te weinig op, vergeet the cycle, winsten worden minder, en méér.

Profiteren van structurele groeitrends
Comgest Growth Europe Opportunities, nieuwkomer in de IEXFonds 40, verslaat al jaren z'n benchmark. Wat verklaart dat succes? En, waar liggen tegenwoordig de Europese kansen? Portfoliomanager Eva Fornadi gaat er rustig voor zitten. "Als alles wordt verkocht, stappen wij in."

Het is de waardering, stupid!
Er is een strategie die meer oplvevert dan buy and hold. Blijf in aandelen als de K/W onder het middellange gemiddelde zit en stap over naar obligaties als de aandelenwaardering boven dat middellange gemiddelde uitkomt, en vice versa. Doen? Lees de analyse van Michael Batnick. Must read!

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor?

Alternatives leveren pensioenfondsen te weinig op
Pensioenfondsen hebben tussen 2001 en 2016 het aandeel alternatieve beleggingen in de portefeuille verdrievoudigd. Het doel was om zo hogere rendementen halen, maar daarin slaagde slechts een minderheid.

Meer Amerikaanse olieproductie, dus lagere olieprijs
Hoe reageert de OPEC?

Eens bij een bank, altijd bij een bank
In 2018 stapten 91.000 Nederlanders over van bank. Dat is ongeveer een derde meer dan in 2017 het geval was. Op 10 miljoen rekeninghouders is dat nog altijd niet veel.

Rente staat desondanks te laag
Column Erik Bakker: De lange rente is gedaald in het nieuwe jaar. Over koersbewegingen in de eerste maand van het jaar, en belangrijker de gevolgen hiervan voor de rest van het jaar zijn boeken vol geschreven. Geldt dit ook voor rente?

Bill McBride: Probeer de volgende fase van de business cycle vooral niet te voorspellen. 

Amerikaanse aandelen worden weer duur

Amerikaanse soap: Komt er een 2e shutdown?

Obligaties, aandelen & infra
Filmpje Goldman Sachs over de gigantische en logische groei van infrastructuurfondsen. Ook Nederland heeft een enorme inhaalslag te maken.

Europa onderzoekt betere bescherming bedrijven
Europa vreest voor het eigendom van zijn strategische bedrijven. Zelfs van origine liberale, op export georiënteerde economieën als Nederland en Duitsland zoeken manieren om hun bedrijven beter te beschermen tegen ongewenste overnames.

Winsten worden minder
Dus? Altijd leuk om de luisteren naar Paolini

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus