Must read

Must read: Aandelenbodem bereikt?

Plus: Vaarwel Bogle, Brexitchaos gaat gewoon door, kansen voor soft commodities, recessie door shutdown, en nog veel méér.

Larry speaks
Volgens Larry Fink, hoofd van Blackrock, het grootste beleggingshuis te wereld, heeft de aandelenmarkt de bodem bereikt maar kunnen beleggers pas weer omhoog kijken als het handelsconflict tussen de VS en China is bijgelegd.

Stomme shutdown
Amerikaanse recessie zou wel eens dit jaar al kunnen beginnen

ETF-uitvinder John Bogle overleden
De grote man voor de kleine belegger is niet meer. Vanguardoprichter en uitvinder van het indexbeleggingsfonds John Bogle is overleden. Zijn beleggingsfilosofie: "Don't go looking for a needle in a haystack - just buy the haystack."

Brexitblog: Chaos in Londen
Het wegstemmen van het brexitakkoord was voor Theresa May geen reden om op te stappen. De vertrouwensstemming heeft ze gisteren ook overleefd. Maar hoe nu verder? Gaat brexit nog wel door? Volg de brexitblog. Ook interessant: waarom reageerden de markten niet op het afschieten van de brexitdeal?

Banken werken niet mee aan meer duurzaamheid
Bijna tweederde (62%) van de Nederlandse mkb-ondernemingen wil investeren in duurzaamheid. In de financiële sector (88%) is die bereidheid het grootst, in de vastgoedsector (31%) het laagst. Jammer alleen dat banken niet erg helpen met financiering.

Professionals houden vertrouwen in aandelen
Ondanks, of juist dankzij, de zwakke gang van zaken in 2018 verkiezen professionele beleggers aandelen boven obligaties. Daarnaast zetten zij dit jaar sterk in op een herstel van aandelen én obligaties uit de opkomende markten. Lees de nieuwste assetallocatieconsensus, speciaal samengesteld door Alpha Research.

Praten we onszelf een recessie in?
Column Richard Abma: "De maand januari is nog maar net begonnen en de eerste economische green shoots in Europa, de Verenigde Staten en China dienen zich reeds aan. De reden dat ik dit van belang vind komt doordat de aandelenmarktcorrectie in het 4e kwartaal van 2018 voldoet aan een normale correctie in een opgaande markt. Zodra echter een recessie zich aandient in 2019 kunnen aandelen een stuk dieper wegzakken."

ABN AMRO positief over kansen van soft commodities

Waarom beleggers een inverse yieldcurve moeten vrezen? 
Daar is in de VS nog geen sprake van, maar het verschil tussen de Amerikaanse 2- en 10-jaars bedraagt nu 0,2% en dat was weleens hoger.

Als inflatie omhoog, dan ook de Bundyield
(en de Nederlandse 10 jaars-rente)

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement