Must read

Must read: Professional belegt niet beter

Plus: Chinese economie zeer kwetsbaar, City loopt leeg, huizenprijzen stijgen door tot 2021, synergie is een mythe, en méér.

DWS: Amerikaanse aandelen terug naar langetermijngemiddelde
De Amerikaanse S&P is na de recente daling niet langer peperduur, maar precies gemiddeld gewaardeerd. Twijfels bij beleggers hebben de K/W volgens DWS naar beneden geduwd. Instapmoment?

Iedereen econoom

BlackRock gaat voor Scandinavische schuld
BlackRock kiest voor zijn super defensieve obligatieportefeuille niet voor Italiaanse en Spaanse staatsobligaties, maar voor Zweedse en Deense covered bonds en langlopend Belgisch en Frans papier.

Chinese economie zeer kwetsbaar
De winstwaarschuwing van Apple vorige week duidt volgens de Amerikaanse hoogleraar economie Arthur Dong op grote risico's voor de Chinese, dus ook wereldeconomie.

The City loopt leeg
Gevoed door onzekerheid schuiven financiële bedrijven in het VK in aanloop naar de definitieve brexit al zo’n 800 miljard euro aan assets naar de Europese Unie. Dat blijkt uit een analyse van internationaal accountants- en advieskantoor EY. Meer dan de helft (56%) van de internationaal opererende banken overweegt bovendien (delen van) operaties over te hevelen naar de EU, of heeft dat al gedaan. Banken.nl heeft het verhaal.

De beurskoersen van onze bouwers vertellen een ander verhaal

ABN AMRO: Huizenprijzen stijgen tot 2021 door,
maar de prijsstijging zwakt wel af. Lees de nieuwste woningmarktmonitor.

Pas op met Italiaanse obligaties
Voor de Italiaanse rente schetst beurscommentator Hans de Geus twee scenario's: in de eerste plaats dat de rente stijgt, dan moet je staatsobligaties van Italië niet hebben, en ten tweede, dat de Italiaanse rente eveneens omhoog gaat en dan moet je Italiaanse staatsleningen ook niet hebben. Hier is Hans.

Bubbelvoorspeller en naamdrager van de Shiller P/E spreekt

Professional belegt niet beter
Zo toont onderzoek aan. Want goed timen kan niemand. Interessant verhaal.

50 soorten smartbèta Value-ETF's
100% beleggen in waarde-aandelen met nog enige spreiding blijkt niet eenvoudig.

Synergie is een mythe
Dat twee fusiebedrijven profiteren van synergie, wat de reden is van het samengaan, blijkt in werkelijkheid flink tegen te vallen, schrijft Barron's.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement