Must read

Must read: De prijs van onrust

Plus: Meer obligatiekeuzes maar minder kansen, Ben pompt alles op, factoren rendeerden ook niet, en nog véél meer.

"Meer keuzes, maar minder kansen"
Mary Pieterse-Bloem, hoofd obligatiebeleggen bij ABN AMRO Private Banking en onlangs verkozen tot Dutch Investment Influential 2018, opende vanochtend de Amsterdamse beurs. Hoe kijkt zij aan tegen de obligatiemarkt? Waar liggen nog kansen? Een uitgebreid interview met een financiële vakvrouw.

"Ik pomp alles op wat ik kan oppompen om aan de vraag te kunnen voldoen."
Of Shell van plan is zijn beleid aan te passen om zo mee te helpen het klimaatprobleem te tackelen? Nieuwsuur sprak exclusief met Shelltopman Ben van Beurden

Rentepolitiek Fed doet opkomende markten pijn

Klimaatakkoord klopt niet
Vermeend en Van der Ploeg pleiten in een column voor DFT voor een ander akkoord. Centrale boodschap: laat niet alleen de burgers maar ook de grote bedrijven meebetalen.

Kempen gaat voor Ierse staatsobligaties
Hoe ziet een Europese staatsobligatieportefeuille uit die de vele onzekerheden het hoofd kan bieden? Kempen kiest onder meer voor Iers papier.

De prijs van geopolitieke onrust
De geopolitieke turbulentie van het afgelopen jaar lijkt nog niet ten einde. Integendeel. Wat dit voor valuta- en aandelenbeleggers kan betekenen, heeft State Street Global Advisors (SSGA) onderzocht. Er blijken namelijk duidelijke patronen te bestaan in de reactie van valuta- en aandelenmarkten op geopolitieke gebeurtenissen.

Aandelen goedkoper dan high yield

Beursonrust valt wel mee (historisch gezien)

Buy the waterdip
Marketwatch is positief over aandelen van waterbedrijven

20 jaar euro

Factor beleggen was in 2018 ook niet de oplossing
Vooral waarde en largecaps verloren meer dan stevig.

Data science en data-analyse topprioriteit voor financiële leiders
Zes op de tien bestuurders uit de financiële wereld bestempelen volgens Banken.nl de inzet van data science en data-analyse als topprioriteiten voor het komende jaar. De juiste data biedt de ideale inzichten voor het maken van tactische en strategische keuzes.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement