Must read

Must read: Goud redt

Plus: Voetbaltrainers wijzen de weg, koop de Chinese dip, tech blijft king, Turkse braindrain, en nog véél meer.

Wat risicomanagers van voetbaltrainers kunnen leren
Risicomanagement in de financiële sector kan veel van voetbaltrainers leren. Het focust nu nog veel te veel op het verleden, terwijl het juist gericht moet zijn op het voorkomen van toekomstige, nu nog onbekende risico’s, aldus Lex Hoogduin.

Apple door het putje
En grootaandeelhouders Buffett is helemaal blij, meldt Reuters.

Geen deal is beter?
Bloomberg luidt de brexitnoodklok. Centrale boodschap: de Britse regering moet ophouden te vertellen dat geen deal beter is dan een slechte deal. "A better approach to all of this would be honesty. The time for bluffing is up. No government could willingly accept a calamity on the scale of a no-deal Brexit, and May should simply say so." Bloomberg pleit voor een nieuw referendum.

Goud is en blijft veilige haven

ABP uit sigaretten en kernwapens
Pensioenfonds ABP heeft in de loop van 2018 al zijn beleggingen verkocht in bedrijven die zich bezighouden met de productie van tabak en betrokken zijn bij de bouw van kernwapens. Volgens ABP leverde de verkoop circa 4 miljard euro op. Dat geld is opnieuw belegd, gespreid over verschillende sectoren wereldwijd. Hier is het persbericht.

Europese fondsbelegger uit obligaties
Europese fondsbeleggers hebben afgelopen november niet aangegrepen om na de sell-off in oktober langetermijnfondsen bij te kopen. Het gure beursklimaat deed zich onverminderd voelen. Wat was nog wel populair? Detlef Glow van Lipper, overlegt de cijfers.

Double Irish with a Dutch sandwich
Google heeft in 2017 bijna 20 miljard euro via Nederland naar belastingparadijs Bermuda gesluisd via een legale – maar zeer omstreden – truc. Dat schrijft het FD op basis van onlangs gedeponeerde stukken bij de Kamer van Koophandel.

Het blijft een vreemde (obligatie)wereld

Buy de Chinese dip
Aan het einde van een volatiel jaar heeft Lukas Daalder van Blackrock een nog volatielere belegging in de aanbieding. Hij tipt Chinese aandelen, want hij denkt dat de bodem nu wel is bereikt. Fimpje.

Hedgefondsmanager Jeremy Siegel ziet juist geweldige kansen
Want beleggers zijn inmiddels weer veels te negatief. Disclaimer: er moet dan op de korte termijn geen Amerikaanse recessie komen.

Turkije verliest slimste mensen

Tech blijft king
GMO legt uit waarom.

Tesla krijgt dit jaar serieuze concurrentie
Minder koopsubsidies helpen ook niet.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement