Must read

Must read: Vergeet de kortetermijnruis!

Plus: Nederlandse industrie heeft nergens last van, winkelhuren in duikvlucht, Fed bepaalt, prijs CO2 door het dak, en méér.

De beurs in 2029
Vergeet de sell-off van vandaag! Beleggen voor later is verder kijken. Wat staat beleggers bijvoorbeeld de komende 10 jaar te wachten? Beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van J.P. Morgan AM rekent op saaiere economische cijfers en minder hoge rendementen. De beste kansen zijn volgens de beleggingsstrateeg in de opkomende markten te vinden. Hier is het verhaal.

Na slecht kwartaal volgt meestal sterk herstel
Grote koersdalingen, zoals in het vierde kwartaal van 2018, zijn geen unicum. In het verleden zijn er genoeg rampkwartalen aan te wijzen. Afgezien van de jaren dertig volgde kort daarna altijd een fors herstel, schrijft Ben Carlson in de populaire blog A Wealth of Common Sense.

Huidig bbp is slechte maatgever
Een van de grootste bezwaren van het bruto binnenlands product (bbp) is dat het niet de impact van economische groei op eindige hulpbronnen meet. Of zoals econoom Kenneth Boulding stelde: “Iedereen die denkt dat exponentiële groei oneindig kan doorgaan in een eindige wereld, is ofwel een gek, ofwel een econoom.” Aviva Investors legt uit.

De Nederlandse industrie stoomt lekker door
(Tenminste, dat was in november nog het geval)

De Zweedse industrie juist niet

Winkelhuren in duikvlucht
Door de malaise in de winkelstraten kunnen verhuurders volgens DFT steeds minder huur vragen. De winkelhuren zijn inmiddels teruggevallen naar het niveau van 2007. Alleen in Amsterdam blijven ze almaar stijgen.

Belegger, wanhoop niet!
Martine Hafkamp: "Wie zich goed realiseert waarom hij of zij belegt en ook waarin hij of zij belegt, die laat zich door deze wispelturige beurs niet uit het veld slaan. De stille waarderingscrash nodigt eerder uit tot hernieuwd enthousiasme, zeker nu Fed-voorzitter Jerome Powell zo goed als zeker de lont uit het rentekruitvat heeft getrokken." Hier de hele column.

Volg de Fed
Niet economische data maar de Fed bepaalt waar de (Amerikaanse) beurs naartoe gaat, aldus een opiniestuk op Marketwatch.

De beursverwachtingen van Reuters (80 pagina's)

Wat de beleggingshuizen voor dit jaar voorspellen

Prijs CO2 door het dak
Nieuwe hype, of niet meer dan logisch?

Voice en image hebben de toekomst.

Nieuw politiek dingetje
Taiwan scheidde zich in 1949 van moederland China af.

2019 wordt volgens Rabobank geen sterk beursjaar
Want de rentecurve gaat invers. In de voorspelling wordt rekening gehouden met een harmonieuze brexit. RTL Z heeft het verhaal.

Kempen lanceert beursgenoteerd infrastructuurfonds
Sinds vandaag is het Kempen (Lux) Global Listed Infrastructure Fund in Nederland te koop. Kempen is volgens Morningstar de eerste Nederlandse beheerder met een fonds dat wereldwijd belegt in beursgenoteerde bedrijven die infrastructuur beheren of bezitten. Voordeel van beleggen in uitbaters van wegen en vliegvelden: constante inkomsten. Nadeel?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement