Must read

Must read: De euro is jarig

20 jaar reeds, maar het waren wilde jaren voor de munt. Plus Trump wil Powell spreken en Japan jaar uit met verlies.

De Fed als Jekyll-en-Hyde-insteling
De Fed gaat de rente volgend jaar misschien maar een keer verhogen, maar verwacht ook stoere havikentaal. De centrale bank zal twee gezichten hebben, aldus Edin Mujagic.

O, ohhh

Dit lazen professionele beleggers het liefst in 2018
Beleggers klikten het afgelopen jaar het meest op artikelen over Turkije, de ECB, valuta en ETF's. Plus de meest gelezen columns 2018.

Gratis ETF's vanaf 2019
Researchbureau CFRA verwacht dat concurrentie op kosten op de ETF-markt maar doorgaat. In 2019 zullen er gratis ETF's zijn.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Het jaar eindigt in het rood. 

Rendement IEX Fonds 40: -8,99% (ytd)
Rendement Index 20+: -6,81% (ytd)

Fin nieuwe baas ECB?
De Fin Erkki Liikanen is de meeste waarschijnlijke opvolger van Mario Draghi als president van de Europese Centrale Bank. Dat komt naar voren uit een rondgang onder 24 vooraanstaande economen door de Britse zakenkrant Financial Times.

Lange dip
Commodities zijn de slechtst presterende assetklasse over de afgelopen vijf jaar. Amerikaanse aandelen de beste. 

Japan is al dicht

Kiezerszorgen in 2019

De euro is jarig

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen