Must read

Must read: Geen paniek - deel 2

Amerikaanse minister belt banken om schade te beperken. Plus Brexit om te kotsen en alles over de shutdown in de VS.

Wat is beter, kort- of langlopende obligaties?
Met de aandelenbeurzen in mineur vormen obligaties een relatief veilige haven. Wat is beter, kort- of langlopende obligaties?

Rentebeleid in 2019: sciencefiction of reëel?
De verwachtingen van de Fed over de Amerikaanse groei en inflatie de komende jaren gaan gepaard met rentescenario’s die wellicht niet uitkomen, aldus Edin Mujagic.

"China wil niet meer doen wat de VS zegt"
Geopolitieke risico’s worden voor beleggers steeds belangrijker. Immers, de machtsverhoudingen in de wereld verschuiven van west naar oost. Andy Langenkamp, columnist bij IEX.nl en senior politiek analist bij ECR Research over populisme, kapitalisme, oorlog, Brexit, Trump, valuta en de macht van China.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Auw...

Rendement IEX Fonds 40: -8,41% (ytd)
Rendement Index 20+: -5,97% (ytd)

Politieke pijnpunten in 2019

Brexit; om te kotsen

Dat is opvallend

Marktaandeel pensioenfondsen in hypotheekverstrekking afgenomen
Het marktaandeel van zeven labels die namens pensioenfondsen hypotheken verstrekken, is de afgelopen zes maanden gedaald, constateert De Hypotheekshop op basis van eigen cijfers.

Slechte kwartalen op een rij
Als het vierde kwartaal nu zou eindigen, is het het op veertien na slechtste kwartaal sinds 1926. Lekker dan. 

Alles over de shutdown

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus