Must read

Must read: The day after

Dit zijn de winnende aandelen na de tussentijdse verkiezingen. Plus de markt verslaan wordt alleen maar moeilijker en Britten vergaderen over Brexit-deal.

Midterms VS: Slecht voor economie, niet voor aandelenmarkt
Acht assetmanagers over de uitslag van de tussentijdse verkiezingen in de VS: Meer infrastructuurinvesteringen, dollar onder druk en komt het Fed-beleid op losse schroeven?

De markt verslaan wordt alleen maar moeilijker
Het aantal actieve fondsbeheerders dat de markt weet te verslaan daalt al jaren en die trend zet door. Volgens Larry Swedroe zijn actieve managers een uitstervend ras.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -3,63% (ytd)
Rendement Index 20+: -1,31% (ytd)

Britten vergaderen over Brexit-deal
Spannend, de Britse ministers vergaderen over een deal met Brussel.

Turkse exposure

Meer in groene obligaties
De Nederlandse overheid en het bedrijfsleven hebben in het derde kwartaal van 2018 voor een bedrag van 1712 miljard euro aan obligaties uitstaan. Ruim 20 miljard euro betreft groene obligaties. Dit zijn obligaties bedoeld voor de financiering van duurzame investeringsprojecten. Sinds begin 2017 is het uitstaande volume van dit soort obligaties in Nederland verdubbeld, aldus Eufin.

SEC heeft het druk met crypto's

Nieuw anker

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40