Must read

Must read: Koop Europa!

Wat is een beursoutlook waard? Plus: Pictet AM weer positief over aandelen, schrijf oliebedrijven niet af. en veel méér.

Outlook: Voor wat het waard is
Het outlookseizoen 2019 is begonnen, maar wat zijn alle voorspellingen waard? Eelco Ubbels van Alpha Research haalde de consensusverwachtingen over 2018 er nog eens bij en ontdekte dat de markt toch echt zijn eigen gang gaat. Vooral op aandelenregio kon de consensusverwachting niet veel slechter uitpakken. Maar niet alle calls pakten verkeerd uit.

Pictet AM weer positief over aandelen
Door de sell-off op de wereldwijde aandelenbeurzen in oktober zijn aandelen zo goedkoop geworden dat de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet AM zijn aandelenadvies heeft verhoogd van neutraal naar kopen.

Handleiding voor impactbeleggers
Waar moet een impactbelegging aan voldoen? Het GIIN-instituut heeft een handleiding geschreven hoe impactbeleggers het beste hun doelen kunnen bereiken.

Caution: Criticising the Fed will have consequences
"Although the Federal Reserve remains independent from political influence in its monetary decisions, any moves it makes in the wake of adverse White House comments could have serious consequences." Afzender: BNP Paribas Asset Management.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Het verschil loopt iets terug.

Rendement IEX Fonds 40: -3,51% (ytd)
Rendement Index 20+: -1,49% (ytd)

Internationale beleggers herontdekken Europa

Sectorconsequenties uitslag Amerikaanse verkiezingen

Oliebedrijven zijn blijvertjes
Incl. de bijbehorende rendementskansen.

Brexit: een probleem zonder oplossing
Na anderhalf jaar onderhandelen over de brexit zijn de EU en het VK er nog steeds niet uit. Dat heeft vooral met een gigantisch onderschat probleem te maken: de Ierse grens, aldus Matthias Pauw in een column voor RTL Z.

Liever private equity
In de keuze tussen hedgefonds en private equitypartijen als alternatieve brond van beleggingswinst kiezen institutionele beleggers steeds meer voor private equityoplossingen en laten zij hedgefondsen links liggen.

Ooit van Solin Pivot gehoord?
Dat is de simpele maar effectieve manier om een sterk klantencontact op te bouwen. Lezen!

Belastingparadijs Nederland
Maar daar gaat staatssecretaris Snel snel iets aan doen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen