Must read

Must read: China, China, China

Plus: Klimaatbeleid levert ook geld op, blockchain zonder regels heeft geen toekomst, lasten burger moeten omlaag, en méér.

De Chinese goed-nieuws-show
De handelsspanningen met de VS en de hoge schuldenberg zullen de Chinese economie amper afremmen, aldus Miao Li van de Bank of China. "Onze meest negatieve scenario's gaan uit van een groeivertraging van 0,4% tot en 0,8%. Ik zie dat niet gebeuren."

Klimaatbeleid levert ook geld op
Beleggers zien bestrijding van global warming nog altijd te veel als een vervelende kostenpost in plaats van een kans om geld te verdienen, zegt Henning Padberg van Nordea.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Wat is het verschil groot!

Rendement IEX Fonds 40: -4,70% (ytd)
Rendement Index 20+: -1,60% (ytd)

Wacht even: olie zou toch naar 100 dollar per vat gaan

Brexit-deal!!
Het is moeilijk te geloven, maar er schijnt inmiddels een akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie te zijn. Daarin zou onder meer afgesproken zijn dat de Britten deel blijven uitmaken van de douane-unie. Dat is gunstig voor het Nederlandse bedrijfsleven, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan deze optie, schrijft DFT.

ABN AMRO MeesPierson erkent potentie cryptovaluta, maar waar zijn de regels?
Vermogensbeheerder ABN AMRO MeesPierson beschouwt beleggen in cryptocurrency als uitermate risicovol en biedt voorlopig geen mogelijkheden in die richting. Dat komt vooral door een gebrek aan regulering en door het feit dat veel cryptomunten beginnende projecten zijn, zo blijkt uit een nieuw rapport.

China en India tekenen voor bijna 44% toekomstige groei wereldeconomie

Maar de vervuiling rijst er wel de pan uit

Oproep: Verlaag de lasten!
Vermeend & Van der Ploeg: "Gezien de toekomstige economische ontwikkelingen zal politiek Den Haag moeten wennen aan het feit dat er in Nederland geen ruimte meer is voor extra lastenverzwaringen in de vorm van het verhogen van belastingen en premies op arbeid."

China gelooft in tech

Buybacks gaan Amerikaanse beurs niet omhoog duwen
Het aantal eigen aandelen dat Amerikaanse bedrijven volgend kwartaal inkopen daalt met 30%. Reden is de stijgende Amerikaanse rente, aldus Marketwatch.

Waarom aandelenkoersen onderuit gingen
En de komende tijd er waarschijnlijk ook niet lekker bijliggen. Bloomberg heeft het heldere verhaal.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen