Must read

Must read: Aandelen te diep gevallen

Plus: EM aandelen van alle kanten geraakt, pas op voor low-vol, pensioenfondsen in oktober 2x de klos, en nog veel méér.

Aandelen opkomende markten van alle kanten geraakt
Aziatische aandelen zijn nog altijd te duur, maar in bijvoorbeeld Afrika en Mexico ziet Glen Finegan van Janus Henderson Investors nog volop kansen. "Ik hoop vooral dat het Chinese kaartenhuis niet in elkaar stort."

Low-vol-aandelen: van winnaars tot losers
Pas op voor low-vol! Na 25 jaar van outperformance breken voor low-volatility aandelen lastige tijden aan. Oorzaak van de toekomstige ellende is de oplopende rente.

Nieuwe geldmarkt schept nieuwe kansen
Veranderende regelgeving, lage rente en onrust op de markten dwingen Europese kortetermijnbeleggers nieuwe veilige bestemmingen te vinden voor hun cashgeld.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Actieve fondsmanagers zouden hun waarde toch juist tijdens neergaande markten bewijzen?

Rendement IEX Fonds 40: -5,78% (ytd)
Rendement Index 20+: -3,32% (ytd)

Waarom 2018 zo een moeilijk beursjaar is
Maar volgens Goldman Sachs zijn (Amerikaanse) aandelen te hard gedaald.

Amsterdam: wel of niet toekomstig financieel centrum
Eerder deze week stelde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat Nederland het Europese centrum van de financiële handelsinfrastructuur wordt. Data- en techbedrijf voor arbeidsmarkt en recruitment Intelligence Group dook in die claim en komt tot een heel andere conclusie: Amsterdam heeft niet de voorkeur van Europese financiële professionals.

Pensioenfondsen vol geraakt
De slechtste maand op de beurzen in meer dan vijf jaar tijd en ook nog eens een wegzakkende rente: oktober was volgens DFT een rampmaand voor pensioenfondsen.

Wie is er bang voor een stenencrisis?
De vastgoedmarkt noteert een record aan beleggingsvolumes. Waarden en huurprijzen blijven stijgen, schaarste is zichtbaar in alle sectoren van de markt en de rente is nog altijd laag. Moeten vastgoedinvesteerders een volgende crisis vrezen, vraagt vastgoedanalist Michael Hesp zich af.

Ook de Amerikaanse vastgoedmarkt is tegenwoordig niet zonder risico's

Hoera, bitcoin bestaat tien jaar!
Maar heeft het ons ook wat opgeleverd? RTL Z blikt in een filmpje terug.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement