Must read

Must read: Hoezo duurzaam?

Nog nooit pompten we zoveel olie op. Plus alle feiten over beursdips op een rij en de toekomst van de banksector.

IEXConnect logo

Investeren in nieuwe duurzame initiatieven
met kans op aantrekkelijk rendement. Lees meer

Wat is de grootste bedreiging van de bullmarkt?
Wat kan de bullmarkt definitief om zeep helpen: te snelle renteverhogingen door de Fed, een handelsoorlog VS-China of toch Italië? We vroegen vier experts naar hun grootste angsten.

De opmars van obligatie-ETF's
Bedrijfsobligaties, high yield-obligaties en obligaties uit opkomende landen zijn minder goed beschikbaar. Beleggers zoeken dus steeds vaker hun heil in obligatie-ETF's, aldus Wim van Zwol.

De IPO is dood
De Amerikaanse beurs stijgt al jaren, maar het aantal beursbedrijven niet. Steeds meer startup's kiezen liever voor financiering via een private equitypartij dan om naar de beurs te gaan.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Ook de passieve portefeuille duikt in de min.

Rendement IEX Fonds 40: -2,04% (ytd)
Rendement Index 20+: -1,61% (ytd)

Hoezo duurzaam?

Vijf risico's volgens Nomura

De toekomst van banken
De ESB heeft een lijvig rapport uitgebracht met visies op de toekomst van banken. Gratis down te loaden

Feiten over de dip

"Voeg volatiliteitsindex toe aan dynamisch beleggingsbeleid"
Het dynamisch beleggingsbeleid van pensioenfondsen is eenzijdig. Door het toevoegen van een risicokader en een volatiliteitsindex kan het bestuur waarschijnlijk komen tot betere beslissingen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement