Must read

Must read: Arme obligatiebeleggers

Plus: Oh jee, het is oktober, cursus sector-roteren, beleggers nemen huizenmarkt over, olie naar 100 dollar, en méér.

IEXConnect logo

Investeren in nieuwe duurzame initiatieven
met kans op aantrekkelijk rendement. Lees meer

Wie is er bang voor oktober?
Het is volgens Edin Mujagic geen wonder dat beleggers in oktober nerveus zijn. De zwarte dagen in de beursgeschiedenis waren steevast in oktober. Tijd om zandzakken te stapelen?

Cursus sector-roteren
De SPDR sector-ETF´s zijn uitermate geschikt om zogenaamde sectorrotatiestrategieën mee uit te voeren. Daarom een korte introductie over de Relative Rotation Graphs (RRG).

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Ook de passieve portefeuille duikt in de min.

Rendement IEX Fonds 40: -1,68% (ytd)
Rendement Index 20+: -0,34% (ytd)

Beleggers nemen huizenmarkt over
DNB: “Opvallend is de sterke stijging van het aantal aankopen door particuliere beleggers. In de vier grote steden waren particuliere beleggers goed voor 21% van alle woningaankopen in 2017.” Lees hier het hele verhaal.

Roubini vergelijkt de cryptomarkt met Noord-Korea

Waarom de opkomst van passief goed is voor beleggers in actieve fondsen Morningstar: De opkomst van passief beleggen is ook goed voor beleggers in actieve fondsen. Dat klinkt tegenstrijdig, maar toch is het zo. De voordelen van passief, zoals lage kosten, dwingen actieve fondsbeheerders om het nog beter te doen op de gebieden waar actief zich kan onderscheiden. Anders hebben ze geen bestaansrecht. Daarvan profiteert de eindbelegger in passieve instrumenten én de belegger in actieve fondsen.

Winst Urgenda in klimaatzaak is 'rechtse directe aan de overheid'
De Staat moet ervoor zorgen dat de uitstoot van CO2 in 2020 maar liefst 25 procent lager ligt dan in 1990, oordeelt het Haagse Gerechtshof. Het kabinet verloor vanochtend opnieuw in de rechtszaal tegenover klimaatorganisatie Urgenda.

Olie kan naar 100 dollar

Amerikaanse obligatiepijn
Beleggers in vooral langlopende staatsobligaties kijken tegen stevige verliezen aan. Ben Carlson van A Wealth of Common Sense maakt de balans op.

En er is meer obligatie-ellende op komst

Intussen in Italië
(waar vicepremier Matteo Salvini het volk nu oproept om Italiaanse schuld te kopen)

Auto-opladers zijn (bij ons) niet het probleem

Niks niet begonnen in een garage

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen