Must read

Must read: Dollarnachtmerrie

Wat als de dollar geen wereldreservemunt meer is? Plus de ECB gaat een stapje terug doen en Europese banken grootste Lehmanverliezers.

Amerikaanse junk de nieuwe veilige haven?
De volatiliteit is definitief terug, maar Amerikaanse junkbonds zijn een oase van rust.

It’s the intellectual property, stupid!
Beleggingen in intellectueel eigendom hebben de potentie zowel dividendinkomsten als een hoog totaalrendement te generen, aldus Laurens Rensch van AF Advisors.

De fouten van Carmignac
Dat maak je niet vaak mee: een fondshuis dat uitlegt wat er misging. Carmignac deed het. Het moest ook wel, want de prestaties van de belangrijkste fondsen waren de afgelopen jaren tamelijk dramatisch.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Beide portefeuilles zitten inmiddels in het rood.

Rendement IEX Fonds 40: -1,28% (ytd)
Rendement Index 20+: -0,36% (ytd)

Europese banken grootste verliezers

ECB doet stapje terug

Kosten dalen altijd, aldus Jamie Dimon
Get over it. It’s been happening your whole life. Costs have always been coming down – for trading, for asset management, for investing.”

Wat als de dollar geen wereldreservemunt meer is?

ETF-dodenlijst
Welke ETF's hebben de zomer niet overleefd? De Obesity-ETF, waar Marcel Tak vorige week een resencie over schreef, mag wegens aanwas van vermogen van de dodenlijst af.

Hoe tropische stormen de economische groei beïnvloeden
Orkaan Florence komt eraan, dus dit is interessant leesvoer. 

Dit moet u lezen in de kerstvakantie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen