Must read

Must read: Stilte voor de storm?

Plus: Beleggers kiezen voor cash én aandelen, cryptobeleggers de klos, Trump sloopt uiteindelijk economie en dollar, en meer.

Assetallocatie: Beleggers gaan voor cash
De toenemende onzekerheid laat beleggingshuizen niet onberoerd. Cash staat op overwogen en dat is uniek, zo blijkt uit de nieuwste assetallocatieconsensus. Niet dat risico's worden gemeden, want over aandelen zijn beleggers nog altijd het meest enthousiast.

Beleggers maken een grote fout
Vroeg of laat zullen beleggers inzien dat zij de politieke risico's voor de VS hebben onderschat en die voor emerging markets juist hebben overschat, aldus de gerenommeerde beurscommentator Anatole Kaletsky van Gavekal Research.

NN IP: Geen grote zorgen over EM
Ondanks de dramatische krantenkoppen blijft de fundamentele groei van de opkomende markten volgens Maarten-Jan Bakkum van NN IP op een redelijk niveau. Maar de verschillen tussen de winnaars en de verliezers nemen wel dramatisch toe.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Beide portefeuilles zitten inmiddels in het rood.

Rendement IEX Fonds 40: -0,96,% (ytd)
Rendement Index 20+: -0,29% (ytd)

De wereldeconomie huppelt vrolijk door, maar ...
Hoofdeconoom Han de Jong van ABN AMRO: "De meeste aandacht ging de afgelopen tijd uit naar de opkomende markten. De turbulentie op de financiële markten in Turkije en Argentinië heeft zich uitgebreid naar andere landen. Dit is besmetting. Onze mening is altijd geweest, en is nog steeds, dat een sterk ontwrichtende besmetting nog steeds onwaarschijnlijk is."

De Volksbank wint Corporate Impact Award
Staatsbank Volksbank is de meest maatschappelijke onderneming van Nederland. Dat is de conclusie van een onderzoek naar de maatschappelijke impact van ondernemingen, uitgevoerd door platform voor zakelijke professionals Management Scope. Het bankenconcern noteert op alle vijf deelgebieden een bovengemiddelde score, aldus banken.nl.

Torenhoog boetebeleid banken VS komt naar Europa
DFT: Het beleid van Amerikaanse autoriteiten om de bankensector torenhoge boetes op te leggen, waait over naar Europa. Er mag dan ook worden verwacht dat er meer hoge boetes voor Europese banken aankomen. Dat zei Nout Wellink, voormalig president van De Nederlandsche Bank (DNB), in het programma WNL op Zondag. Hij reageerde op de miljoenenschikking die ING vorige week trof met het OM.

Aangenaam

Cryptobelegger altijd de klos
Tamelijk ingewikkeld verhaal waarom beleggen in crypto's geen goed idee is. Piet Particulier is namelijk het pispaaltje van de troika.

Trump sloopt Amerikaanse economie en dollar
Want het verkwistende begrotingsbeleid en roekeloze handels- en sanctiebeleid zullen de Amerikaanse economie binnen enkele jaren verzwakken en de rol van de dollar ondermijnen. Is getekend: Jeffrey D. Sachs.

Documentaire De achtste dag niet gezien?
Precies tien jaar geleden klapte (ook) het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABNAMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. Holland x België in het kwadraat. Must watch.

De koers van bijvoorbeeld Telefonica spreekt boekdelen

De meest winstgevende commodity?

De beleggingsprincipes van financieel blogger Jason Zweig
Absolute aanrader voor iedereen die belegt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen