Must read

Must read: Bullmarkt zonder einde

Plus: HSBC gaat voor Amerikaanse bedrijfsobligaties, waarde-aandelen nemen stokje over, beter af met securitisatie, en méér.

Liever grondstoffen dan cash
ABN AMRO MeesPierson is positiever over grondstoffen. De private bank heeft de positie in deze beleggingscategorie verhoogd van neutraal naar overwogen. Verder blijft het sterk geloven in risky assets.

De best renderende bedrijfsobligaties zijn Amerikaans
HSBC houdt de internationale bedrijfsobligatie-categorieën tegen het licht en constateert dat vooral de kansen van Amerikaanse bedrijfsobligaties, IG en HY, flink zijn verbeterd. Tenminste, als de Fed het rentewapen niet al te agressief zal hanteren.

Daling Japanse beurs onterecht
De beurs van exportkampioen Japan heeft dit jaar veel last van Trumponomics. Maar maakt u zich geen zorgen, de Japanse economie kan een stootje hebben, zo betoogt Alex Lee van Colombia Threadneedle.

Europese beleggers zoeken het in Amerikaanse aandelen-ETF's
Afgelopen maand stroomde er opnieuw meer Europees geld in ETF's. Beleggers stapten volgens Lipper vooral in Amerikaanse aandelen-ETF's. Detlef Glow analyseert alle cijfers.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: +0,26% (ytd)
Rendement Index 20+: +1,42% (ytd)

Langste bullmarkt kan nog wel even verder
Zo betoogt beurscommenator Durk Veenstra van RTL Z. Ook columnist Howard Gold van Marketwatch ziet een correctie niet snel komen. "Het beste moet nog komen."

Hoezo langst durende bullmarkt?

Niet in Noorwegen maar in China rijden de meeste elektrische auto's

Groeiaandelen hebben het beste gehad
Franklin Templeton Investments gelooft dat waardeaandelen weer gaan schijnen. Hier leest u waarom.

Harde cryptowerkelijkheid
Ontroerend verhaal van The New York Times over een aantal particuliere beleggers die op de top van de cryptomarkt zijn ingestapt en nu tegen de verliezen aankijken.

Nieuwe regels maken securitisatie aantrekkelijker voor beleggers
Securitisatie, het omzetten van leningen in de uitgifte van effecten om de leningen te kunnen financieren, kwam vanwege de financiële crisis in een ongunstig daglicht te staan, maar kan dankzij nieuwe regels die begin volgens jaar van kracht worden weer populair worden, zo betoogt Rob Koning, directeur van de Dutch Securitisation Association (DSA), de belangenvereniging die in 2012 werd opgezet door een aantal Nederlandse banken en verzekeraars die securitisaties uitgeven.

Banken draaien op voor duurdere afschaffing dividendbelasting?
Banken.nl: Nederlandse banken vrezen dat zij gaan opdraaien voor het afschaffen van de dividendbelasting. Dat meldt het FD op basis van bronnen in bankierskringen. De veelbesproken regeringsmaatregel blijkt ineens een half miljard meer te gaan kosten dan aanvankelijk geraamd. Mocht het van een afschaffing komen. Dat is helemaal niet zeker.

Modelland Zweden
Betere integratie nieuwkomers helpt economie vooruit bewijst Zweden, zo schrijft Bloomberg.

Duurdere huizen, meer consumptie
Onderzoek van Rabobank toont aan dat er een duidelijk verband bestaat tussen de stijging van de huizenprijzen en de consumptie van huishoudens in Nederland. "Van elke euro die de waarde van de eigen woning stijgt gaan huiseigenaren zo’n 4 cent extra consumeren. Tussen 2014 en 2016 hebben zij door de stijgende prijzen in Nederland naar schatting dus bijna 1.100 extra uitgegeven."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement