Must read

Must read: 1 biljoen dollar aan buy backs

Techbeleggers zitten goed, denkt Goldman Sachs. Plus: Duitse exportmotor draait op volle toeren en aandelen nog nooit zo duur.

Shiller: markt nu duurder dan ooit
Nog nooit waren aandelen zo hoog. Robert Shiller en andere beurswatchers waarschuwen hiervoor. En die waarschuwingen moeten beleggers wel serieus nemen.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: +1,21% (ytd)
Rendement Index 20+: +2,86% (ytd)

Turkse banken in gevaar

En de rest van Turkije

1 biljoen dollar aan buy backs
Goldman Sachs verwacht dat besturen van technologiefirma's en internetbedrijven voor 1 biljoen dollar aan aandelenterugkoopprogramma's zullen voorstellen

Hedgefondsen zijn weer populair
Maar zijn het nog wel hedgefondsen te noemen?

Duitse exportmotor draait op volle toeren

KPMG: “Wereldwijde investeringen in fintech naar recordhoogte”
In het eerste halfjaar van 2018 werd voor een bedrag van ruim 57 miljard dollar in fintechbedrijven gestoken. In de tweede helft van vorig jaar werd voor een bedrag van 22 miljard dollar geïnvesteerd en in heel 2017 kwamen de totale wereldwijde investeringen uit op 38 miljard dollar. Ook het aantal transacties nam toe. Van 834 in de tweede helft van 2017 tot 875 in de eerste zes maanden van dit jaar.

Omgekeerde wereld

"Fondsen moeten deelnemers actief raadplegen over beleggingen"
Pensioenfondsen moeten verplicht worden hun deelnemers actief te raadplegen over welke beleggingen in hun beste belang zijn. Dat staat in amendementen van Europarlementariër Paul Tang op voorstellen van de Europese Commissie voor verantwoord beleggen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement