Must read

Must read: Uitverkoop in Sjanghai

Plus: Waarom de dollar nog sterker wordt, Pictet positiever over aandelen, gratis indexfondsen, eng grafiekje, en méér.

Dollar stijgt verder
Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe voert drie steekhoudende redenen aan waarom het einde van de opmars van de dollar nog niet in zicht is. Op naar de 1,13!

Geen angst over Amerikaanse schuldengolf
De Amerikaanse schatkist heeft in het huidige derde kwartaal 329 miljard dollar nodig. Dat is zelfs voor de VS heel veel geld. Toch maken analisten zich over de Amerikaanse schuldopbouw niet al te veel zorgen. Voorlopig dan.

Assetallocatie: Pictet AM verhoogt advies aandelen
Pictet AM is positiever geworden over aandelen. De vermogensbeheerder stelt dat de wereldeconomie de handelsspanningen weerstaat en dat emerging markets het ergste achter de rug lijken te hebben.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Passief consolideert.

Rendement IEX Fonds 40: +1,11% (ytd)
Rendement Index 20+: +2,73% (ytd)

DNB ziet niets in verbod crypto's
De Nederlandsche Bank (DNB) is niet van zins om een verbod op cryptovaluta in te gaan voeren. De centrale waarschuwt andermaal voor de gevaren ervan voor consumenten, maar is ook geïnteresseerd in de techniek erachter en blijft daarom zelf ook experimenteren. Bovendien is een nationaal verbod weinig zinvol gezien de internationale aard van de munten.

Stoute Britten
Column Randy Martens: Europese technocraten lijken van brexit een strafexpeditie te maken.

Waarom AI heel belangrijk wordt

Free lunch bestaat toch wel?
Fidelity Investmenst introduceert twee indexfondsen met een lopende-kostenfactor van 0%. Dat is een belangrijke en historische stap: nooit eerder was fondsbeleggen gratis. Het is een mijlpaal in een al langer bestaande trend van alsmaar lagere kosten voor fondsbeleggen. Morningstar weet meer.

Eng grafiekje

Eenverdieners de klos
De kloof tussen een- en tweeverdieners groeit volgens het CBS en dat komt vooral door belastingvoordeeltjes.

Hebben Chinese aandelen bodem bereikt?

Prima Spaanse vooruitzichten, maar ...
Rabobank over de Spaanse economie: Het gaat goed, maar wel jammer dat huidige regering de overheidsfinanciën niet aanpakt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement