Must read

Must read: Morgan Stanley slaat alarm

Plus: Obligatie-ETF's zijn complex, Chinese beurs onderuit, Kempen over disruptie, weg zijn Zweedse kroonjuwelen, en méér.

De kunst van het beleggen in obligatie-ETF's
Grote kans dat ook obligatie-ETF’s populair gaan worden. Marcel Tak hoopt dat alle toekomstige beleggers in deze ETF’s de complexiteit van een passief obligatiefonds weten te doorgronden om zo vermijdbare teleurstellingen te voorkomen. Speciaal voor hen heeft hij een heldere checklist samengesteld. Ook een must read voor andere obligatiebeleggers.

ESG en smart bèta gaan nog niet samen
Smart bèta, ook wel bekend als factorbeleggen, en ESG-beleggen winnen beide aan populariteit, maar de logische combinatie van de twee strategieën laat nog even op zich wachten.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Passief leidt. De voorsprong van de passieve portefeuille is inmiddels groter dan het verschil in kosten.

Rendement IEX Fonds 40: +0,71% (ytd)
Rendement Index 20+: +2,03% (ytd)

Morgan Stanley hijst stormbal
Analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley hebben gewaarschuwd voor een aanstaande koersval op de aandelenbeurzen. "De uitverkoop is nog maar net begonnen, en deze correctie zal de ergste zijn sinds februari." RTL Z heeft meer.

Maar JP Morgan blijft optimistisch
Nou ja, over Europese en EM-aandelen dan. Die kunnen de komende jaren met +10% omhoog.

Chinese aandelen verder onderuit
Sinds de laatste top iets meer dan drie jaar geleden verloor de beurs van Sjanghai ruim 40%.

ABN Amro breidt uit in België
ABN Amro neemt de Belgische private banking-activiteiten van de Franse bank Société Générale over. Met de overname breidt ABN AMRO het beheerd vermogen in België uit tot boven de 12 miljard euro.

Kempen over de beleggingsgevolgen van de huidige disruptie

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Kerkje kopen?
Door de enorme ontkerkelijking zullen in Nederland een paar duizend kerken moeten sluiten. De huidige hausse op de vastgoedmarkt geeft steeds meer kerkbestuurders het laatste zetje om hun godshuis in de verkoop te zetten, aldus De Telegraaf.

Ouderwetse roof
Zijn onze kroonjuwelen een beetje beschermd?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement