Must read

Must read: Buy the fact?

De handelsoorlog gaat een nieuwe ronde in. Plus: De Britse heidag en waarom geen stresstest voor Amerikaanse assetmanagers?

Fondsmanagers moeten zich nu écht bewijzen
De volatiliteit neemt toe, dus het is tijd voor fondsmanagers om te bewijzen dat ze het beter doen dan de index.

Is inflatie echt dood?
Oplopende inflatie is slecht voor aandelen, en nog slechter voor obligaties, zo luidt een beurswijsheid. Alle aanleiding dus voor een duik in inflatie. Gaat die omhoog of omlaag? En hoe erg is dat?

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)?

Rendement IEX Fonds 40: -0,47% (ytd)
Rendement Index 20+: 0,34% (ytd)

ASR Dutch Prime Retail Fund haalt 275 miljoen euro op
Pensioenfonds Vervoer, Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel en Pensioenfonds APF zijn per 1 juli toegetreden als participanten in het ASR Dutch Prime Retail Fund. In totaal investeren zij meer dan 275 miljoen euro in het winkelfonds van a.s.r. real estate.

Nieuwe ronde handelsoorlog

IEX-columnist Andy Langenkamp duidt handelsoorlog

Sommige dingen veranderen nooit

Britse Brexit heidag

Waarom geen stresstest voor assetmanagers?
De assetmanagementindustrie groeit flink, dus de impact als er eentje omvalt, wordt veel groter. Toch hoeven ze van de Amerikaanse regering geen stesstests te doen. Ze zijn namelijk al behoorlijk gereguleerd. 

Concurrentie voor Musk

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus