Must read

Must read: India en Italië meeste slechte schuld

Van de tien grootste wereldeconomieën. Plus: alles zit tegen bij DB, de ster van David Einhorn verbleekt en excessen op ETF-markt.

Steeds meer excessen op ETF-markt
Passief beleggen klonk misschien ooit als minder speculatief dan actief beleggen. Maar het tegendeel is waar.

Assetmanagers kunnen leren van de hotelindustrie
David Sanderse, CEO van Mercer Nederland, neemt het stokje over van Gerard Roelofs van Kempen. Sanderse geeft assetmanagers wat vakantiegedachten mee uit de hotelindustrie.

Amerikaanse aandelen niet langer peperduur
Door de recente daling van Amerikaanse aandelen is hun waardering inmiddels precies gelijk aan het langetermijngemiddelde. Koopkans?

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -0,41% (ytd)
Rendement Index 20+: 0,34% (ytd)

Verzekering kwijt

Het zit ook alleen maar tegen

Weer tegenslag voor Theresa May
Volgens een Britse minister zullen er problemen komen bij de douane als May haar plannen zoals die nu zijn doorzet. Over twee dagen moet May deze plannen presenteren aan haar kabinet.

Buybacks leveren meer op dan dividend
In Europa is het terugkopen van eigen aandelen nooit een gewoonte geworden. Toch kan dit voor aandeelhouders lucratief zijn. 

Faang-aandelen zijn de nieuwe kanaries in de koolmjin
Een nieuwe manier van een dip voorspellen. 

Oh nee, zoveel slechte schuld?

De ondergang van Greenlight Capital
Jarenlang was David Einhorn van Greenlight Capital erg succesvol met zijn hedgefonds. Nu is het beheerd vermogen binnen vier jaar meer dan gehalveerd naar 5,5 miljard dollar. Belegger zijn boos en ongeduldig, aldus de WSJ

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40