Must read

Must read: Maar even niet short

Shorts +8% namelijk. Auw. Plus de Fed doet nogal stoer, waarom momentumbeleggen werkt en alvast de WK-voorspellingen.

Fed laat zich van zijn stoere kant zien
De Fed doet stoer. Dat moet wel de conclusie zijn na de vergadering van het rentecomité de afgelopen twee dagen, aldus Edin Mujagic. Zal de bank zich ook stoer gedragen dit en volgend jaar?

Goldman Sachs: Brazilië verslaat Duitsland in WK-finale
Brazilië neemt revanche tijdens het aankomende WK in Rusland. De goddelijke kanaries worden wereldkampioen, zo voorspelt Goldman Sachs op basis van machine learning en een miljoen computersimulaties.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Het is stuivertje wisselen.

Rendement IEX Fonds 40: +2,27% (ytd)
Rendement Index 20+: +1,90% (ytd)

Assetallocators gaan ondanks onrust voor aandelen
Er is genoeg reden om te schuilen, maar assetallocators zien weinig reden om hun adviezen flink te wijzigen. Aandelen houden de voorkeur, terwijl obligaties vooral worden gemeden, aldus Eelco Ubbels. 

Ehh....

Waarom momentumbeleggen werkt
Beleggers moeten wennen aan nieuwe prijzen en daar profiteren momentumbeleggers van.

Maar even niet short

Computerschaken leert ons veel over beleggen
John Rekenthaler van Morningstar legt uit dat ervaringen met schaakcomputer Deep Blue en zijn opvolgers van invloed zijn op de toekomst van fondsbeleggen. 

Olie boven de 66 dollar

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Brexit