Must read

Must read: China's transformatie

Plus: Fed brengt EM in problemen, de strijd tussen banken en fintechs, Italië sloopt alsnog euro, olieprijsdomper, en méér.

Waarom buitenlands kapitaal de opkomende markten verlaat
Na jarenlang geprofiteerd te hebben van instroom van kapitaal vluchten internationale beleggers nu weer uit de emerging markets. Helaas ook uit landen waar de economische fundamenten sterk zijn. Vanwaar deze grootschalige kapitaalexodus? Edin Mujagic legt uit.

Nieuw! De grote geldtruc van de Fed
De Fed kocht in 2011 massaal langlopende obligaties in ruil voor kortlopend papier. Wordt het nu tijd voor een tegengestelde actie om het afvlakken van de rentcurve te stoppen, zo vraagt LGIM zich af.

Banken x fintechs. Wie wint?
Fintech speelde afgelopen maand de hoofdrol op twee grote evenementen voor de financiële sector, namelijk NRC Live: The Fintech Transformation en Money2020. Belangrijkste conclusie: banken krijgen het steeds zwaarder door de opkomst van het grote aantal fintechs, maar tegelijkertijd hebben fintechs de traditionele banken hard nodig om hun diensten te pluggen. Banken.nl heeft het hele verhaal.

Chinese nieuwe economiebedrijven hebben de toekomst
Lees ook: Neemt Chinese tech het over?

Leidt Amerikaanse renteverhoging tot een recessie in de VS?
Hans de Geus: De geschiedenis laat zien dat een recessie vaak wordt voorafgegaan door een flinke renteverhoging. Bekijk zijn toelichting.

Nieuwe Italiaanse crisis sloopt euro
Aldus Ashoka Mody (tijdelijk professor aan Princeton) en auteur van Eurotragedy: A drama in nine acts.

Dat was de olieprijsstijging?

Savona predikt plots rust - en noemt euro nu zelfs 'onmisbaar' voor Europa
Paolo Savona, de 81-jarige econoom aan wie de ondergang van de euro vorige maand al zo goed als was toegeschreven en die het huidige Duitsland vergeleek met de nazi’s, predikte dinsdagavond tijdens zijn eerste grote mediaoptreden als minister een boodschap van pure rust. Ten overstaan van een zaal vol internationale journalisten zei hij: ‘de euro is onmisbaar’ en: ‘Duitsland is een groots land’. De Volkskrant heeft het een en ander opgetekend.

Boter op het hoofd
Toezichthouders eisen transparantie maar geven zelf niet het goede voorbeeld.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Brexit