Must read

Must read: De Fed doet het rustig aan

Nee, de Amerikaanse rente zal niet supersnel stijgen. Plus: kwetsbare EM-valuta en bedrijfsschulden vormen risico's nu.

Fidelity: groei EM lang niet zo hoog geweest
Als specialist in emerging markets biedt Fidelity beleggers via zowel obligatie- als aandelenfondsen exposure aan opkomende markten. Hierbij selecteert de vermogensbeheerder effecten op basis van een actieve, bottom-up benadering om superieure en duurzame rendementen te genereren.

Bedrijfsschulden vormen risico
De bedrijfsschulden zijn de laatste tien jaar wereldwijd pijlsnel opgelopen. Vooral in defensieve sectoren is veel geleend, met alle risico's van dien, aldus Pictet AM

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Het is stuivertje wisselen.

Rendement IEX Fonds 40: +2,28% (ytd)
Rendement Index 20+: +1,90% (ytd)

Dit is wel goed voor de beurs

Nee, de Amerikaanse rente zal niet supersnel stijgen

Kwetsbare valuta

Oja, dit lukt Musk wel, maar of het een goed idee is..

Daar is de discussie weer
Fees voor beleggingsfondsen gaan naar nul

Wat jammer
Lukas Daalder stopt met Best of the web, na achteneenhalf jaar. Bedankt Lukas en oja, wij stoppen niet met deze must read-lijstjes hoor. 

Weer een hack

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40