Must read

Must read: Nog twee jaar feesten

Plus: Vastgoed-ETF's presteren beter, ABN Amro blijft in aandelen, sterke en zwakke EM, overweging Italië intact en meer.

Centrale banken volgende week volop in de spotlights
Als het waar is dat vergaderingen van de centrale banken de markten flink in beweging zetten, dan kunnen we volgende week heel wat gaan beleven, want dan komen de rentecomité's van drie van de vier belangrijkste centrale banken bij elkaar, aldus Edin Mujagic. Wat gaan we horen?

Vastgoedfondsen verslaan zelden benchmark
Actieve fondsen in Europees beursgenoteerd vastgoed tonen, zeker op de langere termijn, zelden hun meerwaarde. Morningstar geeft daarom de voorkeur aan ETF's.

ABN Amro houdt vast aan beleggingskoers
Als de wereldeconomie een supertanker is, dan brengen de dreigingen van een handelsoorlog en de komst van een opstandige Italiaanse regering de wereldeconomie niet uit koers. Dat is de belangrijkste boodschap van ABN Amro voor de tweede helft van 2018. Aandelen moeten het doen. Risk on!

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Het is stuivertje wisselen.

Rendement IEX Fonds 40: +2,28% (ytd)
Rendement Index 20+: +1,90% (ytd)

Ben Bernanke: VS valt in 2020 in afgrond
Stimuleren als het niet nodig is, zorgt voor pas echt veel ellende als het economisch minder gaat, zegt Ben Bernanke, de uitvinder van QE. In 2020 is het volgens hem zo ver. Dan dondert de economie van de VS, en waarschijnlijk ook die van ons, in een diepe afgrond. Zerohedge heeft het verhaal en de speech van Ben.

Waar beleggers wel en niet moeten zitten in de opkomende markten

IMF en Argentinië akkoord
Argentinië krijgt van het IMF een noodlening van 50 miljard dollar. Met het geld moet de ineenstorting van de economie in het land worden voorkomen en de peso worden gered.

Overweging Italië blijft intact
Andreas Zoellinger, beheerder van het BGF Euro-Markets fonds, blijft optimistisch over de Italiaanse bedrijven in zijn portefeuille. De winnaar van de Morningstar European Fund Manager of the Year Award 2018 voor aandelen Europa vindt dat de lange termijn vooruitzichten voor de bedrijven waar hij in belegt nog altijd solide zijn, ondanks de instabiliteit van de Italiaanse politiek die het marktsentiment negatief beïnvloedt.

Is in Nederland Shell & Co de baas?

Institutionele beleggers trekken duurzame kar

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Brexit