Must read

Must read: Vergeet Apple, Amazon of Google

Tencent doet het veel beter. Plus: kortlopende obligaties renderen beter dan dividendaandelen en de SEC licht beleggers expres op.

Hoe emerging markets lijden onder een sterke dollar
De stijging van de dollar dit jaar is slecht nieuws voor opkomende markten. Met goed beleid kan een crisis echter worden afgewend

Indexbattle: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)?

Rendement IEX Fonds 40: +1,42% (ytd)
Rendement Index 20+: +1,33% (ytd)

Ander risicoperspectief

Brexitupdate
Wat zijn de voordelen van een douane-unie? Gaat de grens met Ierland echt op slot? Rabobank geeft een update over de stand van zaken rondom de Brexit.

De SEC licht beleggers op
Op slinkse wijze laat de Amerikaanse toezichthouder zien hoe makkelijk het is om in een valse ICO te trappen. 

Vergeet Apple, Amazon of Google

Twee olieprijsopinies

Obligaties renderen beter
Voor het eerst sinds 2008 is het voor beleggers aantrekkelijker om in kortlopende Amerikaanse staatsobligaties te beleggen dan in dividendaandelen

Stijging uitstaand geldmarktpapier
In het eerste kwartaal van 2018 nam het door Nederlandse instellingen uitgegeven geldmarktpapier toe met 31 miljard euro tot een bedrag van 152 miljard euro. Het uitstaande kapitaalmarktpapier daalde met 23 miljard tot 1674 miljard euro, aldus DNB. Tegelijkertijd viel de koerswaarde van de beursgenoteerde aandelen iets terug, tot 1111 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40