Must read

Must read: Einde bullmarkt niet in zicht

Plus: Chinese tech komt eraan, Britse aandelen koopje, pensioenen worden duur, Italië wordt weer een probleem en meer.

Chinese tech neemt het over
Met het ambitieuze langetermijnproject Made in China 2025 wil China uitgroeien tot de mondiaal technologische grootmacht. Supriya Menon van Pictet AM voorspelt hevige hoofdpijnen in Washington én Silicon Valley.

Koop Britse aandelen
Nu het einde van de cyclus in zicht komt, zijn steeds meer beleggingshuizen positief over Britse aandelen. Dat is logisch, want Britse aandelen zijn laat-cyclisch, bieden veel dividend en zijn lager gewaardeerd dan andere Europese aandelen.

6% rendement op Europees vastgoed
Vooral industrieel en logistiek vastgoed is een goede investering, aldus UBS AM.

Indexbattle: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Het rendementsverschil is na bijna vijf maanden handelen miniem.

Rendement IEX Fonds 40: +1,42% (ytd)
Rendement Index 20+: +1,43% (ytd)

Bullmarkt nog niet ten einde
Marketwatchcolumnist Mark Hulbert over de twee duidelijke signalen die het einde van de bullmarkt aangeven. Hij ziet ze (nog) niet.

ABN AMRO start energietransitiefonds
Bedrijven die actief zijn in de energietransitie kunnen extra en risicodragend kapitaal verkrijgen via het Energy Transition Fund van ABN AMRO. Dit fonds is speciaal opgericht voor bedrijven die een verandering teweegbrengen in onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het fonds moet groeien tot ruim €200 miljoen.

Pensioenen worden duurder
De financiële positie van pensioenfondsen is verslechterd, stelt De Nederlandsche Bank. De toezichthouder gooit de knuppel in het hoenderhok: de fondsen moeten meer premie innen en minder uitkeren.

Sterke dollar doet Indonesië pijn

Abenomics eventjes uitgewerkt
De Japanse economie presteerde in het eerste kwartaal veel minder dan verwacht. Reuters heeft het verhaal.

Zorgenkind Italië
Gelet op de ideeën van de nieuwe populitische Italiaanse regering worden de problemen alleen nog maar erger. Dat onderkent ook ABN Amro.

Rente Italiaanse 10 jaars stijgt fors

Wanneer hoge kosten toch zin hebben
Ook actieve obligatiefondsen hebben moeite om hun benchmark te verslaan, want hun hoge kosten tasten het rendement aan. Toch zijn er actieve fondsen die hun benchmark kunnen verslaan na aftrek van kosten. Wanneer is een actief obligatiefonds de juiste keuze en wanneer is het beter om voor een passief alternatief tegen lage kosten te gaan? Morningstar geeft het antwoord.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus