Must read

Must read: Geld moet rollen

Yes, we geven meer uit, de economie stoomt door. Plus: Italiaanse beleggers blijven kalm en financials zijn ondergewaardeerd.

ETF-recensie: De minst geoliede ETF
Het is echt lastig op grond van de grillige olieprijsontwikkeling een mooi rendement te behalen op een oliebelegging. Maar deze ETF maakt sinds oprichting een verlies van 97%. Marcel Tak neemt de ETF onder de loep. 

Financials zijn (tijdelijk) ondergewaardeerd
Banken hadden het de afgelopen maand lastig op de beurs. Volgens SSGA is dat echter slechts tijdelijk, de vooruitzichten zijn namelijk uitstekend.

Indexbattle: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? De passieve portefeuille gaat ervandoor.

Rendement IEX Fonds 40: +1,29% (ytd)
Rendement Index 20+: +1,46% (ytd)

Italiaanse beleggers blijven kalm

Investeringsinstelling pensioenfondsen en verzekeraars stopt
De Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) trekt de stekker er uit en zal de activiteiten gefaseerd beëindigen. NLII had zich vier jaar geleden het doel gesteld vooral pensioenfondsen en verzekeraars te kunnen adviseren in interessante beleggingen. NLII meldt echter dat het niet is gelukt om te kunnen adviseren in nieuwe projecten en stopt daarom met de activiteiten, aldus AMweb.

Zelfs hier is het rendementsperspectief veranderd

Een ander perspectief op een sterkere dollar
Mohamed El-Erian over de risico's van een duurdere dollar. 

Geld moet rollen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40