Must read

Must read: Harvard koopt tech

Plus: Stockpickers slaan slag, VS naar nieuw buybackrecord, Rome op ramkoers, we gaan gratis beleggen en méér.

Ruim baan voor de stockpickers!
Tien jaar na het begin van de kredietcrisis blikt Rory Bateman, hoofd Europese aandelen van Schroders, terug en schetst hij toekomstige kansen. Voor stockpickers, die hun vak verstaan, breken mooie tijden aan, zo voorspelt hij.

Gezocht: maximaal ESG-rendement
Welke ESG-thema’s bieden nu de beste rendementsmogelijkheden? Drie specialisten op het gebied van duurzaam beleggen vertellen.

Wie wil 'vieze' Nederlandse staatsobligaties?
Institutionele beleggers zullen in de toekomst steeds meer rekening houden met de CO2-impact van hun beleggingen. Oostenrijkse staatsobligaties hebben dan een flink streepje voor op Nederlands schuldpapier.

Indexbattle: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? De passieve portefeuille gaat ervandoor.

Rendement IEX Fonds 40: +0,77% (ytd)
Rendement Index 20+: +1,41% (ytd)

Harvard loves tech
Een van de beste universiteiten ter wereld houdt er een bizarre beleggingsportefeuille op na. Ze zullen daar ongetwijfeld een goed gefundeerde reden voor hebben.

650 miljard dollar
Dat is wat Amerikaanse bedrijven naar verwachting uitgeven aan eigen aandelen. Het is een nieuw record. Barron's heeft het voor aandelenbeleggers positieve verhaal.

Pimco adviseert inflation linked bonds
Omdat ...

Gratis beleggen
In de VS kan inmiddels al gratis wordt gehandeld op de beurs en in crypto's met de beleggingsapp Robinhood.

Dat wordt ruzie
De aanstaande nieuwe regering (Lega Nord en 5 sterren) is op ramkoers met de EU. Brussel (en Nederland) gaat de Italiaanse plannen niet leuk vinden. Obligatiehouders opgelet!

De ondergang van het klimaatbeleid
Op de huidige manier worden de doelstellingen van Parijs volgens Willem Vermeend niet gehaald. Het uitstappen van de VS heeft echt grote gevolgen.

Bijna meer mandjes dan eieren
Dat is toch wel bijzonder: er zijn inmiddels bijna even veel beleggingsfondsen als aandelen. Dat vraagt om een forse consolidatie.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen