Must read

Must read: Yale belegt beter

Universiteitsfondsen verslaan de index, beleg nooit bij een fondsmanager die minder dan drie jaar ervaring heeft en gouden jaren voor beleggingsfondsen.

AFM heeft het er maar druk mee
In het spannende jaar 2017 werkte de AFM onder andere aan de implementatie van MiFID II, was het druk met Brexit én kreeg het te maken met de cryptohype. Maar wat zijn crypto's eigenlijk? Dat weet de toezichthouder ook niet.

Lipper Fund Awards: “Aandelen moeten een plekje in onze portefeuille verdienen”
De omschrijving high conviction-portfolio kunt u letterlijk nemen als het gaat om het UBS Global Emerging Markets Opportunity Fund. Alleen de beste aandelen onderwerpen Geoffrey Wong, Head of Global Emerging Markets & Asia Pacific Equities bij UBS AM en zijn team aan een strenge checklist.

Gouden jaren voor beleggingsfondsen
Assetmanagers beleefden in 2017 een topjaar. Bij gebrek aan slecht nieuws waren instroom en rendement record hoog. En, als we nog even crisisvrij blijven, ziet Detlef Glow, hoofd Research EMEA van Lipper, een gouden toekomst voor actieve beleggingsfondsen en ETF’s.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)?

Rendement IEX Fonds 40: -1,66% (ytd)
Rendement Index 20+: -2,33% (ytd)

Last van Russische sancties?

Altijd meer dan drie jaar ervaring
Beleg nooit bij een fondsmanager die nog geen trackrecord heeft van minimaal drie jaar

Universiteitsfondsen verslaan de index
Yale en consorten doen het beter dan de index. In het jaarverslag van Yale nemen de actieve managers het op tegen de passieve.

Time heeft m weer goed

Ontboezemingen van analist Teun Teeuwisse
Zijn analyse dat Imtech een zeepbel was maakte Teun Teeuwisse tot de held van de beleggingswereld. Twee jaar later werd hij van zijn voetstuk geduwd. In drie intensieve gesprekken met het FD blikt hij terug op zijn zonden en verdiensten.

Aandelenkoersen stijgen door

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement