Must read

Must read: Cash is weer king

En voor onzekere beleggers echt geen trash meer. Plus short UK, is het slim om in Rusland te beleggen en is uw werk zinvol?

“Over tien jaar bestaan banken niet meer”
Assetmanagers kunnen een belangrijkere rol gaan spelen en mogelijk zelfs de plek van banken deels innemen. Maar daarvoor is het wel nodig dat de markt voor het securitiseren van bedrijfs- en consumentenkredieten wordt ontwikkeld, aldus Auke Plantinga.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)?

Rendement IEX Fonds 40: -1,78% (ytd)
Rendement Index 20+: -2,20% (ytd)

Lipper Fund Awards: "Commitment, daar draait het om"
“Wij willen geen supermarkt van fondsen zijn. We concentreren ons bewust op een paar selectieve strategieën in plaats van een zo breed mogelijk fondsenassortiment. En de dingen die we doen, daar zijn we trouw aan,” zegt Lars Dijkstra, Chief Investment Officer bij Kempen Capital Management (Kempen).

Short UK

Neem Brazilië als voorbeeld

Cash is no longer trash, it's king
Ja, gebrek aan goede kansen en angst voor de centrale banken zorgt ervoor dat meer beleggers meer cash aanhouden. 

Lees ook: Bill Eigen 50% in cash

Het Facebookvervolg
Mark Zuckerberg moest voor het Amerikaanse Congres uitleggen hoe dat nu zat met Facebook en privacy, datalekken en doorverkopen van gegevens. Wat heeft dat voor effect op het aandeel, vraagt Barron's zich af

Is het slim om in Rusland te beleggen?
Er gebeuren dingen is Rusland, voor beleggers lastig de vinger op te leggen. GMO legt uit wat de sancties betekenen voor de markt. 

Om over na te denken: Is uw werk zinvol? Of maakt u dat geen bal uit?

Meer een belegging dan een huis inmiddels

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement