Must read

Must read: Aandelen toch niet duur

Plus: Marcel Tak wijst AFM weer terecht, roebel nog niet klaar met crashen, de 7 problemen van Italië en nog veel meer.

Lang leve de w/k-verhouding!
Op basis van de w/k-verhouding, die wél rekening houdt met de rentestand, zijn aandelen helemaal niet zo duur. Dat maakt het meteen een stuk begrijpelijker waarom professionele beleggers nog altijd op aandelen inzetten.

Verwarrende turbotaal
AFM Opgelet! Marcel Tak laat met een simpel voorbeeld met turbo's zien hoe misleidend het voor beleggingsproducten vereiste Essentieel Informatie Document is.

Nu tijd om het dak te repareren
Het omslagpunt van verantwoord beleggen komt in zicht. Volgens CIO Arnold Gast van ACTIAM, winnaar van twee Group Awards tijdens de laatste Lipper Fund Awards, naderen wij namelijk de grenzen van wat onze planeet nog aan kan. Goed verhaal!

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)?

Rendement IEX Fonds 40: -1,93% (ytd)
Rendement Index 20+: -2,54% (ytd)

Hoge olieprijs slecht voor aandelen
Tot nu toe ging een stijging van de olieprijs hand in hand met winst voor aandelen. Dat is omdat een hogere olieprijs een indicatie voor economische groei kan zijn. Maar nu ligt dat anders en kan de duurdere olie wel eens slecht zijn voor de economie en daarmee voor de beurs, zegt beurscommentator Hans de Geus.

Roebelcrash
Wacht nog even met instappen, want volgens analisten kan de roebel nog lager, zo meldt Business Insider Nederland.

De 7 economische problemen van Italië

Waarom wetenschappelijk beleggen loont
Stephen Schaefer, hoogleraar financiën aan de London Business School, over het ontstaan van factorbeleggen en de toenemende populariteit van deze beleggingsbenadering. Institutionele beleggers doen het langer, maar ook steeds meer particulieren kiezen ervoor.

Luxeprobleem
De grote luxemerken weten volgens Bloomberg niet wat ze met hun groeiende cashberg aan moeten.

Huizen kunnen nog duurder in Mokum

En die inflatie komt maar niet van de grond

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement