Must read

Must read: Trump sloopt eigen rally

Plus: Niets mis met zelfregulatie banken, VS rente in 2018, grootverdiener Polman, het inflatiemysterie en nog veel meer.

Meer zelfregulering financiële sector aub
Volgens promovendus Mark Nelemans moeten AFM en DNB zich vooral niet bemoeien met het handhaven van ethische- en gedragsnormen in de financiële sector.

Op naar India
India is een van de favoriete markten van BlackRock. Zelfs een handelsoorlog kan dat niet verhinderen.

Drie Amerikaanse renteverhogingen in 2018 dus
Monetair econoom Edin Mujagic over de eerste renteverhoging van Fed-voorzitter Jerome Powell, die zich meer als een duif dan havik opstelt.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -0,65% (ytd)
Rendement Index 20+: -1,65% (ytd)

Trump richt slagveld aan op beurzen
De aankondiging van de Amerikaanse president Trump om voor 60 miljard dollar invoerheffingen op Chinese producten te gaan opleggen, heeft vanuit China al geleid tot een tegenreactie. Op financiële markten is de schrik voor een handelsoorlog toegeslagen. Hevige verliezen overal. Oh, Nikkei. Hier de reacties van ING Investment Office, ABN Amro middels Chinaspecial, Bloomberg, Marketwatch, en Reuters.

En dan is ook de Turkse lire de klos

Loonkloof grootst bij Unilever
Ceo Paul Polman krijgt 292 keer zo veel als werknemers. Daarmee is Polman kooploper van de AEX. Was Unilever niet dat bedrijf met die ambitieuze ESG-doelstellingen? Knappe marketingafdeling hebben ze daar. Oh ja, Hamers staat op 34 keer het gemiddelde ING-salaris.

AFM wil klant centraal bij digitale ontwikkelingen
Banken.nl: De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil dat bij de ontwikkeling van online tools en hulpmiddelen door financiële instellingen alleen gekeken wordt naar het belang voor de klant. De AFM presenteerde hiervoor onlangs een leidraad. Tegelijk presenteerde de toezichthouder haar visie op robo-advies en wat daarbij de kansen, plichten en aandachtspunten zijn. Klanten kunnen profiteren van alle digitale ontwikkelingen, maar de AFM waakt voor onderschatting van risico’s.

Duurzaam de norm bij ABN Amro

Het grote inflatiemysterie
Bloomberg: centrale banken weten niet wat inflatie veroorzaakt, hoe het moet worden gemeten en hoe inflatie kan worden gestuurd.

Vleeseters maken klimaat warmer

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen