Must read

Must read: Geen paniek

Plus: deze mensen verdienden véél geld aan crypto, Nederland is middenmoter en het prijskaartje van carnaval.

De blinde vlek van beleggers
Natuurlijk, de winstgroei en cashflowontwikkeling van een bedrijf zijn voor een belegger belangrijk om te weten. Maar misschien nog belangrijker is de bedrijfscultuur. Maar hoe meten we die? Jorik van den Bos legt het uit.

Globalisering maakt regio-allocatie minder belangrijk
De jaarlijkse Asset Allocatie Awards zijn toegekend. De Regio Allocatie Award ging naar Natixis, dat regiovoorkeuren, opmerkelijk genoeg, steeds minder belangrijk vindt. Tijdens de prijsuitreiking was er uiteraard heel veel aandacht voor de beursturbulentie. "Een rente boven 3% kills everything."

Einde bullmarkt?
Wat vinden professionele beleggers van de recente marktonrust? Was het een waarschuwingsschot, of het begin van erger? IEXProfs verzamelde de commentaren (meestal in het Engels) van tien vooraanstaande internationale assetmanagers. De meesten kopen nu dus bij.

Actief versus passief: de tussenstand
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -2,02% (ytd)
Rendement Index 20+: -2,14% (ytd)

Leren van het orakel van Omaha
Hoe gebruikt u een marktcorrectie in uw voordeel? Tips van Warren Buffett.

Adem in, adem uit
Het hoofd koel houden bij een dip: Dan Kemp van Morningstar plaatst de correctie in perspectief. Geen paniek.

Grootverdieners
Op RTL Z: een lijst met de (momenteel) rijkste mensen ter wereld in cryptomunten.

AFM voor duurzaamheid

Dit kost carnaval
BNR: "Twee werkdagen hossen en bier drinken met carnaval kost het Nederlandse bbp een tot twee miljard euro. Dat heeft SEO Economisch Onderzoek berekend."

Nederland is middenmoter
Vergeleken met zeven andere westerse landen is Nederland een middenmoter in termen van economische groei per hoofd van de bevolking sinds 2002. Meer leest u hier.

Geen paniek 2

Problemen voorkomen
Barry Ritholtz heeft na afgelopen week vijf lessen voor beleggers.

Onzuiver?
Radar: "NN en Aegon investeren via hun pensioenfondsen in Polen nog altijd in sterk vervuilende kolenbedrijven in dat land." Hoe zit dat?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40