Must read

Must read: Correctie in zicht?

Plus: Liever EMD in lokale dan harde valuta, Nederland houdt op met sparen, markt crypto's gehalveerd en nog meer.

Vooral obligaties Mexico en Egypte aantrekkelijk
Schuld van opkomende markten in harde valuta is niet zo interessant. In lokale valuta des te meer.

BlueBay: Long achtergestelde bankschulden
Mark Dowding, manager van het BlueBay Investment Grade Euro Aggregate Bond Fund - nieuw in de IEXFonds 40 - over de kansen die nog altijd in de obligatiemarkt zijn te vinden. Ook noemt hij de slechtste tip voor 2018.

Powell is niet zo'n superduif
Maandag neemt Jerome Powell het stokje over van Janet Yellen. Dan zal blijken of hij wil bewijzen dat hij niet zo'n superduif is als hij lijkt, aldus Edin Mujagic.

Actief versus passief: de tussenstand
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Na een vliegende start in 2018 hobbelen de rendementen hard achteruit.

Rendement IEX Fonds 40: +1,24% (drie maanden), +0,90% (ytd)
Rendement Index 20+: -0,09% (drie maanden), +0,60% (ytd)

Correctie in zicht?
Beleggers moeten dit jaar rekening houden met een koersval van maximaal 15%. Dat verwacht Bernhard Hodler, bestuursvoorzitter van Julius Baer. CNBC meldt dat de bankier zelf niet echt onder de indruk lijkt te zijn van het slechte vooruitzicht.

Risicolijstje
Welke risico's loopt een belegger ook alweer allemaal? Een handig overzichtje.

Nederlander houdt op met sparen
In totaal schreven we vorig jaar 300 miljoen euro bij op onze spaarrekeningen, zo meldt De Nederlandsche Bank. Dat is heel weinig. U mag één keer raden waar die spaaraversie vandaan komt.

Maar of cryptocurrencies de oplossing zijn?

Samen in groene investeringen
ASR en Triodos Bank willen de komende vier jaar samen 600 miljoen euro uitlenen aan duurzame ondernemingen. De financiering is bedoeld voor bedrijven, instellingen en projecten op het gebied van groene energie, de verduurzaming van vastgoed en de zorgsector. Meer over het hoe & waarom leest u hier.

Flinke groei nieuwe bedrijven
CBS: In 2017 kwamen er per saldo ruim 73.000 bedrijven bij in Nederland. Dit is het hoogste aantal sinds 2009. Het merendeel (94%) is eenmanszaak.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement