Must read

Must read: Cash als veilige haven

Beter dan staatsobligaties. Plus alle Nederlanders aan het werk, twaalf obligatiegrafieken onder de boom en belasting op bitcoinwinst.

Waarde en winstgroei nemen het stokje over van momentum
De afgelopen jaren rendeerden beleggingsmarkten uitstekend, maar dat gaat veranderen, zegt Paras Anand, CIO Equities Europe van Fidelity International. “We komen in een consolidatiefase terecht waarin markten zijwaarts zullen bewegen.”

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de IEX Fonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) dit beursjaar?

Rendement IEX Fonds 40: +10,50% (YTD) 
Rendement Index 20+: +6,99% (YTD)

Dat kan nog lager...

En cash zou wel eens een goede veilige haven kunnen zijn
Beter dan staatsobligaties, zo lijkt het. 

Twaalf obligatiegrafieken voor onder de boom

Daar gaan we dan

Dat wil ik ook

AFM wijzigt Nrgfo Wft
In de zomer van 2017 heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de aanpassing van de Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (Nrgfo) geconsulteerd. De daarin voorgestelde wijzigingen hangen onder meer samen met de inwerkingtreding van de Europese PRIIPs-verordening (de Verordening). In aanvulling op deze wijzigingen vindt er ook een aantal technische aanpassingen plaats in de Nrgfo, aldus de toezichthouder. 

Ook ASR haalt bakzeil in woekerpolisgeschil
ASR moet een groot deel van de zogeheten eerste kosten terugbetalen aan een klant met een zogeheten Waerdye beleggingsverzekering. Dit heeft de Commisse van Beroep van klachteninstituut Kifid gisteren besloten, aldus AMWeb.

Handel in bitcoinfutures op een rij

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement