Must read

Must read: 13% koerswinst China in 2018

Wat is de impact van geopolitieke risico's op de groeiende Nederlandse economie, het ultieme aandelenmarktoverzicht en bitcoin en banken kunnen naast elkaar bestaan.

Nederland mist de boot met gestructureerde producten
Helaas is het imago van gestructureerde producten slecht en daar is de industrie gedeeltelijk zelf verantwoordelijk voor. Duitsland zou een voorbeeld moeten zijn voor Nederland op dit gebied, aldus Marcel Tak.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de IEX Fonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) dit beursjaar?

Rendement IEX Fonds 40: +9,83% (YTD) 
Rendement Index 20+: +6,73% (YTD)

Aandelenkoersen voorspellen met big data-analyse van tweets
Bevatten tweets over de aandelenmarkt waardevolle informatie voor beleggers, of kunnen ze genegeerd worden als ruis, geproduceerd door zelfverklaarde financiële goeroes? Een onderzoek van professor Ting Li en dr. Jan van Dalen van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) toont aan dat een big data-analyse van tweets gebruikt kan worden om ontwikkelingen op de aandelenmarkt op de korte en lange termijn te voorspellen. Deze ontdekking kan beleggers helpen betere beslissingen te nemen.

Nederland in 2018

Supergroei
De economische groei bereikt in 2017 een piek van 3,3%. Ook de komende twee jaar laten naar verwachting een krachtige groei zien, van achtereenvolgens 3,1% en 2,3%. De economische groei is breed gedragen en wordt ondersteund door alle bestedingscategorieën. De werkloosheid neemt af tot 4,9% dit jaar en daalt geleidelijk verder naar 3,5% in 2019. De inflatie loopt dit jaar op naar 1,3%, blijft volgend jaar vrijwel stabiel (1,4%) en stijgt in 2019 naar 2,3%, vooral door tariefsverhogingen van de btw en energiebelastingen. Dit blijkt uit de nieuwe halfjaarlijkse ramingen van De Nederlandsche Bank (DNB), die vandaag zijn gepubliceerd.

Het ultieme aandelenmarktoverzicht 2018
De Amerikaanse markt dan.

Inflatie...

13% koerswinst in 2018 in China
De beste voorspeller van de Chinese beurs in 2017, gaat uit van 13% koerstijging van de Shanghai Composite in 2018

Banken en bitcoin kunnen naast elkaar

Tabakdiscussie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie