Must read

Must read: We zitten op de top

En: Meer volatiliteit in 2018, industrie Europa is booming, belasting betalen over bitcoin, Vanguard wil extra info en meer.

Tech verovert de wereld
De opkomst van de grote techbedrijven en de globalisering die hierdoor in de hand is gewerkt, dwingen beleggers anders naar bedrijven te kijken, vertelt Julie Dickson van Capital Group.

Meer volatiliteit in 2018
Grote kans dat de aandelenbeurzen volgend jaar harder bewegen. Volgens Thomas Kee, geen buy- and holdbelegger, kan er worden geprofiteerd van de herstelmomenten.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de IEX Fonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) dit beursjaar?

Rendement IEX Fonds 40: +9,75% (YTD) 
Rendement Index 20+: +5,61% (YTD)

Hoe gaat het verder met olie?

Dat gaat pijn doen
Volgens Goldman Sachs waren veel assets sinds 1900 niet duurder dan nu. “All good things must come to an end. There will be a bear market, eventually.”

Financieel professionals verdienen het meest in Utrecht
Niet in Amsterdam, het financiële centrum van Nederland, maar in Utrecht verdienen bankmedewerkers volgens Banken.nl het hoogste salaris.

Industrie Europa is booming
Sinds 2000 groeide de Europese industrie volgens Bloomberg niet zo hard.

Nieuwe fiscale sores
Bitcoin in bezit? Je betaalt er gewoon belasting over. RTLZ legt uit.

Wil de grootste bubbel nu opstaan

Klimaatrisico?
Business Insider: Vanguard, de grootste aanbieder van fondsen ter wereld, eist van bedirjven dat ze vertellen hoeveel last ze krijgen van de nare gevolgen van de opwarming van de aarde.

UFO
Het nieuwe hoofdkantoor van Apple is indrukwekkend.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Duurzaam beleggen