Must read

Must read: Rutte III goed voor bouw

Plus: Positieve outlook IMF, Zwitserse goudmijn, pas op met euro-obligaties, kruitvat Catalonië, Zeelandramp II en meer.

IMF positief over wereldeconomie
Maar het had voor de Amerikaanse economie nog mooier kunnen zijn als Trump zijn belastingplannen realiseert, maar dat ziet het IMF niet gebeuren.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de IEX Fonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) dit beursjaar? Na jaren van achterblijvende rendementen gaat de actieve portefeuille dit jaar op kop.

Rendement IEX Fonds 40: +8,11% (YTD)
Rendement Index 20+: +5,31% (YTD)

De plannen van Rutte III

Bouwen, bouwen, bouwen
Regeerakkoord pakt volgens ABN Amro positief uit voor bouwsector. "Vooral de woningbouw krijgt veel aandacht nu er in steeds meer gebieden een tekort aan woningen ontstaat en de woningprijzen hard blijven stijgen. Maar er is ook aandacht voor de infrastructuur."

Zwitserse goudmijn
Bloomberg: Nu bewezen. Door het Zwitserse afvalwater spoelt jaarlijks 43 kilo goud.

Toekomstmuziek: vlees groeit aan de boom

Brexitchaos
Premier May geeft volgens Bloomberg toe dat ze voor remain stemde. En ze is niet de enige in het Britse kabinet. Daarmee is de bedoeling van Cameron om met het referendum een einde te maken aan de onenigheid bij de Tories uitgelopen op een jammerlijke mislukking.

Obligatie-ellende op komst
Carmignac waarschuwt voor Europese obligaties. Want de toekomstige monetaire verkrapping door de ECB gaat zeker pijn doen.

Kruitvat Catalonië
Het kan nog altijd mis gaan.

Slim goochelen met macro-ideeën
De missie van het Invesco Global Targeted Return Fund is helder: 5% rendement plus euribor maken tegen een 50%-aandelenrisico. De weg ernaartoe is minder eenvoudig.

Mocht u wel eens iets kopen van Alibaba
Grote kans dat uw spullen uit dit magazijn komen.

Bankmakertje van FTM
"Een superstorm-vloedgolf vanuit het noordwesten zou een herhaling van het drama van 1953 kunnen betekenen."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Fintech