Must read

Must read: VS aandelen peperduur

En: Vaarwel dividendbelasting, waterstof beter dan batterij, actieve beleggers verslaan index, aantrekkelijke Nikkei en méér.

Vaarwel dividendbelasting
Bedrijven blij, belegger blij. Hier het korte verhaal.

Actieve beleggers doen het beter
Na jaren van zwakke prestaties doet dit jaar 54% van de actieve fondsmanagers het beter dan hun benchmark.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de IEX Fonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) dit beursjaar? Na jaren van achterblijvende rendementen gaat de actieve portefeuille dit jaar op kop.

Rendement IEX Fonds 40: +8,17% (YTD)
Rendement Index 20+: +5,56% (YTD)

Tot ziens batterij-auto
DFT: Niet batterijen maar waterstofcellen gaan de auto's van de toekomst vooruit helpen. "Zo heeft dit soort elektrische auto’s geen last van het meeslepen van zware accupakketten en de beperkte oplaadcapaciteit. Deze experts menen ook dat de oorspronkelijk technische knelpunten bij waterstofauto’s, zoals een veilige waterstofopslag en dure niet optimaal werkende brandstofcellen, nu al min of meer zijn opgelost."

Want de vervuiler betaalt

De Nederlandse woningmarkt is duidelijk oververhit
Business Insider: "De Nederlandse huizenmarkt barst uit zijn voegen. De krapte in gewilde regio’s wordt zo groot dat het aantal transacties gaat dalen, terwijl huizenprijzen blijven stijgen, voorspelt ABN Amro. Aflossen is niet de beste oplossing.

2000 jaar geschiedenis in 1 grafiek
China en India keren terig naar hun roots.

Amerikaanse aandelen zijn echt (te) duur
Lukas Daalder: Omdat de winsten niet zijn meegestegen met de koersen.

Ook Van Zeijl waarschuwt voor Amerikaanse oververhitting

Waarom Japanse aandelen zo aantrekkelijk zijn
Vooral beter bedrijfsbestuur helpt de Japanse aandelenbeurs steeds verder omhoog, vertelt Archibald Ciganer die namens T. Rowe Price de Japanse beurswinnaars selecteert. Dat zijn dus niet de banken, automerken en staalfabrieken.

Zonnecellen 2.0
"De afgelopen jaren zijn zonnepanelen vooral goedkoper en beter geworden. Nu staat de solar industry voor een nieuwe stap: differentiatie van producten die met zonnecellen worden gemaakt. Dat zal leiden tot zonnecellen in kleding, bouwmaterialen en drijvende zonneparken op zee. En de solar consumentenauto."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Fintech